Yaz ayları demek deniz, kum ve güneş demek. Uzun saatler ayakta kalmak ve keyifli zamanlar geçirmek demek. Bununla birlikte saçların yıpranması, cildin güneşe fazla maruz kalması ve yorgun düşmek demek.

İşte tüm bu nedenlerle yazın keyfini çıkarırken sağlığımızı korumaya da özen göstermek önemlidir. İlk olarak yazın terlemeyle birlikte bol su ve mineral kaybederiz. Bu da aslında kendimizi yorgun ve halsiz hissetmemize neden olur. Yaz aylarında bol su içmeyi ihmal etmemek önemlidir. 

Deniz ve güneşin yıprattığı saçlarımızı, cildimizi ve tırnaklarımızı içten ve dıştan korumak ve beslemek önemlidir. Dışarıdan hindistan cevzi yağı ile maskeler uygulamak ve içeriden biotin ile desteklemek gerekir. Güneş ışınlarının cildimize verdiği zararı engellemek için güneş koruyucu kremler kullanmak mutlaka gereklidir. Bununla birlikte içeriden de destek almak hücrelerimizin uğradığı zararın üstesinden gelmeye yardımcı olacaktır. Bu noktada cildimizi en iyi koruyacak iki ürün likopen ve C vitamin olacaktır. 

Güneş sonrası cildin kaybolan neminin yerine gelmesi, daha kalıcı bir bronzluk sağlanması ve yaşlanma etkilerinin azaltılması için duştan sonra susam yağı ile cildin beslenmesi yararlı olacaktır.  Yine bol su içilmesini de hatırlatmak isterim. Cildin nemi içi su içilmesi çok önemlidir. 

Seyahatler sırasında özellikle kadınlarda kabızlık şikayetleri ile karşılaşılmaktadır. Bu gibi durumlarda keten tohumu yağı barsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olacaktır. Havuz ve deniz ikilisinin getirdiği en önemli iki sağlık sorunundan daha önce de bahsetmiştik. Mantar enfeksiyonları ve idrar yolu enfeksiyonları… Mantardan korunmak için cildi nemli bırakmamak ve idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için ise hijyen koşullarına dikkat etmek gerekir. Destekleyici ürün olarak ise mantar enfeksiyonları için defne tohumu ve kişniş tohumu yağları, idrar yolları enfeksiyonları için turna yemişi (cranberry) aklınızın bir köşesinde olsun.

Yıpranan saç ve tırnaklarımızın yenilenmesi, cildimizin genç kalması ve yorgunluk hissinin bertaraf edilmesi noktasında önemli başka bir destek ise çinkodur. Tatile çıkıldığında gündüz güneş, deniz ve akşam eğlence nedenli yorgunluk hissinin üstesinden de sabahları alınacak rüşeym yağı kapsülleri ile gelinebilir. 

Sağlıkla keyifli bir tatil dileklerimle…