Yaz ayları geldiğinde hepimiz kıştan çıkmanın ve güneşi karşılamanın mutluluğunu yaşarız. Kış ayları hastalık ayları olduğu için yazın hastalanmayacağımız gibi bir algımız vardır. Bununla birlikte dikkatli olmazsak yaz aylarında da pek çok sağlık sorunu yaşanabilir. 

Yaz ayları güneş ayları olduğu için güneşe dikkat etmek gerekir. Güneş, hem D vitamin kaynağı olarak hem de içimizi aydınlatarak çok faydalı olsa da korunmaksızın güneşlenmek hem kısa sureli hem de uzun sureli problemlere yol açabilir. Güneşe çıkmadan gerekli koruyucuları sürmek önemlidir. Güneş sonrasında da cildin erken yaşlanmasını önlemek ve nemlendirmek için bakım yapmak gerekir. Banyodan sonra susam yağı ya da kayısı çekirdeği yağı bunun için iyi alternatifler olabilir. Eğer ciddi bir yanık oluştysa da sarı kantaron yağı sürebilirsiniz. Yağları doğrudan güneşin altında sürmemelisiniz. 

Güneşin cilt altında neden olabileceği olumsuz etkilere karşı C vitamini ve likopen desteği hem erken yaşlanmayı önlemek hem de bağışıklık sistemini destekleyerek kışa zinde girmek için önemlidir.

Geçen hafta bahsettiğimiz gibi yaz ayları havuz, deniz ve spor ayları olduğu için mantar enfeksiyonlarının da yaygın olduğu zamanlar. Mantardan korunmak için önlem almakta fayda var. Özellikle ayak ve tırnak mantarları sık karşılaşılan durumlar. Defne tohumu yağı ya da kişniş tohumu yağı ile  önlem alabilirsiniz.

Deniz ve havuz beraberinde idrar yolu enfeksiyonlarının riskini de getiriyor. Kadınlarda sık karşılaşılan bir durum olan idrar yolu enfeksiyonları için turna yemişi içeren destekleyici ürünler, korunmada yararlı olabilir.

Yaz ayları güzelliğimize de daha çok önem verdiğimiz zamanlar. Saç ve tırnaklarımızı güneşin, denizin ve havuzun zararlı etkilerinden korumak için önlem almak lazım. Hindistan cevizi yağı ile saç ve cildinize bakım yapabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı ve keyifli bir yaz diliyorum.