Yaz aylarında özellikle saçlarımızın her zamankinden daha  çok desteğe ihtiyacı var. Sıcak, nem, havuz suyu bunların hepsinden korunmanız ve saçlarınızın dolgun ve sağlıklı görünmesi mümkün. Tabi dikkat edilmesi ve uygulanması gereken bazı püf noktalar bulunmakta.

Sıcak hava, tuzlu su, havuz suyu derken yazın saçlarımıza epey yüklendiğimiz doğru. Yaz geldiğinde saçlarımızı yıpratan ve kurutup cansızlaştıran koşullarda artıyor maalesef. Peki saçlarımızı tüm bunlardan nasıl koruyabiliriz?

Tabi ki bu aylarda en önemli şey saçlarınızın temizliği.. Doğru şampuan en önemli nokta ancak saçlarınızı arındırırken içeriğine ekleyeceğiniz E vitamini ya da ısırgan tohumu yağı hem iyi bir şekilde saçlarınızı temizlenirken hem de derinlemesine bir  bakım yapmanızı  sağlar..

Isırgan tohumu yağını sadece şampuanlarda kullanmaktan ziyade yapacağınız saç maskesinde en önemli nokta olacağından emin olabilirsiniz. Sadece ısırgan tohumu yağı ile kalmayıp hindistan cevizi yağı ile saçlarınıza dolgunluk, badem yağı ile de saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Tabi ki bu formülde dahili olarak biotini asla unutmamak lazım. Biotin; saç, tırnak uzamasından ve sağlamlığından sorumlu bir vitamindir. Ve dönem dönem vücudumuzda azalır. Bu nedenle takviye şart.

Tüm bunlar dışında; her zaman kendi saç maskenizi kendiniz hazırlayın. Saç tipinizi en iyi siz bilebilirsiniz. Ve alacağınız hazır saç maskelerinin içerisindeki kimyasallardansa,araştırıp kendi doğal saç maskenizi yapmanız emin olun daha sağlıklı olacaktır..

Önemli bir ipucu daha; eğer havuz yada denizden çıktıktan sonra saçlarınızı temiz suyla durulayıp özellikle cansızlığın en belirgin olduğu uç kısımlara uygulayacağınız hindistan cevizi yağı, deniz tuzunun ve klorun saçlarınıza zarar vermesini önler.

Sizlere bol tatilli, bol güneşli ve bol neşeli bir yaz mevsimi dilerim..

Yüzünüzden gülümsemeniz hiç eksik olmasın.