Usta Yönetmen Osman Sınav, edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanarak peyaz perdeye aktardığı“Uzun Hikaye” adlı filmi, gösterime girdiği günden itibaren ilgi görmeye devam ediyor.
Çumra Cuma Grubu’na Konya Mutfağı’nda bir yemek ziyafeti vererek Kipa AVM sinemalarında bu grubun münavimlerine bir sürpriz yapan Araştırmacı-Yazar Mustafa Sinan Ümit, 25 kişiden oluşan gruba sinema salonunu kapattırarak başrolünü Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı, Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırılan Uzun Hikâye filmini seyrettirdi. Harika müziği ve çok sayıda usta oyuncunun yer aldığı film büyük ilgiyle karşılanırken Uzun Hikâye filmiyle ilgili görüşlerini aldığımız ve aynı zamanda iyi bir sinema seyircisi olan M.Sinan Ümit, “Ailecek seyredilebilecek çok güzel bir film. Son yılların en güzel filmi diyebilirm” dedi.
1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan öyküsü ile kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü “Uzun Hikaye”; “uzayıp giden demiryollarında, kasaba kasaba dolaşarak geçen ömürleri boyunca, “Sen nerelisin” diye sorulduğunda “Sevda köylüyüm” diye cevap veren çok ama çok iyi insanların; ölümsüz aşklarını, adalet, doğruluk, paylaşım üzerine bir hayat kurma mücadelelerini” anlatıyor. Ünlü hikâyeci ve roman yazarı Mustafa Kutlu’nun ölümsüz eserinden uyarlanan “Uzun Hikaye”de İmirzalıoğlu; alışılmışın dışında bir rolle, yuvasına son derece düşkün, hayata daima kocaman ve aydınlık bir gülümsemeyle bakan, onurlu ve aşık bir aile babası olarak seyirci karşısına çıkıyor.
Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”de; Güven Kıraç, Cihat Tamer, Mahir Günşıray gibi usta oyuncuların yanı sıra Konya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Halil Ürün’ün oğlu İsmail Hakkı Ürün de dikkati çekiyor.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim