Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu, bugünkü köşesinde pandeminin giyim sektörü ve takım elbise alışkanlığı üzerindeki etkisi üzerinde durdu. Babaoğlu, “Pandemi sonrası takım elbise biter” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı;

“Ne sanıyorduk? Pandemi her şeyi etkileyecek ama kılık kıyafet tercihlerimizi etkilemeyecek mi? Ortalık her an bir hastane acil servisine gidecek ve yatış alacakmış gibi eşofman takımlarla dolaşanlarla dolu... Kimse kıyafet sıkıntısına katlanmak istemiyor, daha doğrusu "sıkan" kıyafet istemiyor! Erkek takım elbise ve ütülü pantolonlar tarihin çöpüne atılmak üzereler. Nitekim hazır giyim firmaları ağlaşmaya başladılar. Zaten 2019'da global düzeyde sıkıntı başlamıştı. Birçok girişimci erkek takım elbise sektörünün 2021 sonunu göremeyeceğini söylüyordu, üzerine bir de pandemi geldi. Satışlar sıfıra yakın. Çok cüretkar ve sevilecek yenilikler yapılmazsa bu iş biter. Takım elbiseyi üniforma kullanan iş ve yaşam alanlarında bile çözülme başladığında kulaklarımı çınlatırsınız.

Peki bu sonbahar ve kışın yaygın kıyafeti ne olacak? Aslında hepimiz biliyoruz cevabı: Sweatshirt. Bu ter çeken, rahat ve fakat şık da olabilen pamuklu giysi için TDK'nın tatmin edici bir karşılık bulamayışı ilginç."

"Kalıcı olarak evde çalışma"

Babaoğlu, pandemi gerekçesiyle evde çalışmanın da sözkonusu olabileceğini vurguladı;

"Bazı haberler gözlerden kaçıyor. Microsoft geçen hafta çalışanlarına evden çalışmayı "kalıcı" olarak seçebileceklerini açıkladı. Kalıcı olarak... Bir nevi "artık bu iş böyle" dediler. Tabii ki "pandemi sağ olsun" diye ekleyecek değiller! Çok geç olmayan bir tarihte kol kuvvetiyle çalışanlar hariç herkes evlerinde çalışmaya zorlanırsa, şaşırmam.”

Editör: TE Bilişim