Suni çim birçok yaşam alanında kullanılmak üzere tasarlanmış hammaddesi petrol olan zemin ürünüdür. Çok farklı şekillerde üretilen suni çimin birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Kullanım amaçlarına göre farklı şekillerde üretilen suni çim; spor zeminlerde, peyzaj alanlarında ve dekoratif amaçlı olarak kullanılmaktadır. Yapay çim; bu kullanım alanları için farklı iplik türlerine ve iplik boyutlarına sahiptir.

Türkiye’nin öncü yapay çim şirketi olan Nurteks gibi üreticiler bu ürünler için belirli sürelerde garanti de sunmaktadır.

Suni Çimin Ömrü Ne Kadar?

Suni çimin ömrünü belirleyen şey kullanılacak alan için doğru ürünün seçilmiş olmasıdır.  Kullanım yoğunluğu suni çimin ömrünü belirleyen diğer bir kriterdir. Yoğun kullanım alanları için iplik uzunluğu yüksek olan bir yapay çim modeli seçilmelidir.

Suni Çim Tek Çeşit Bir Ürün müdür?

Suni çim tek bir çeşit ürün değildir. Farklı alanlar için ayrı ürünler üretilir. Mesela futbol sahası yapımı için kullanılan yapay çim ürünleri bile çok sayıda alternatife sahiptir. Kullanım yoğunluğuna ve amacına göre farklı ürünler seçebilirsiniz.

Neden Suni Çim Ürünü Tercih Etmeliyim?

Suni çimin uygulaması ve bakımı oldukça kolaydır. Bu sebeple peyzaj alanlarında, spor zeminlerde çok az maliyetle uzun süre bu ürünü kullanabilirsiniz. Konforlu bir kullanım sunan suni çimin, bakımı uygulandığı takdirde uzun süre kullanım olanak sağlayacaktır.

Bahçeye Suni Çim Bahçeye Nasıl Uygulanır?

Bahçeye suni çim uygulaması yapmak oldukça kolaydır. Mevcut eğim şapı varsa ve zemin; beton, asfalt, mermer, fayans vb ise; suni çim direkt üzerine uygulanır. Eğer yüzey derz aralıkları olan fayans, karo, kilit taşı vb. malzemeler ile kaplı ise, yüzeye uygun bir sentetik çim seçilmesi önemlidir. Toprak zemine sentetik çim uygulanması ise tavsiye edilmez. Zeminin üzerine kırmataş mıcır döküldükten sonra yapay çim uygulamasına geçilebilir.

Suni Çim Temizliği Nasıl Yapılır?

Suni çim temizliği oldukça kolaydır. Üzerine düşen kalıntıları süpürge yardımı ile süpürebilir, su püskürterek de temizliğini sağlayabilirsiniz.

Suni Çim Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Sentetik çim alırken dikkat etmeniz gereken ilk şey doğru ürünü seçmek olur. Doğru ürünü seçmek uzun vadede kullanıma olanak tanıyacaktır. Yine UV ışınlara karşı dayanımı olan ürünleri tercih etmeniz, ürünn sararmasının önüne geçer.

Suni Çimin Rengi Zamanla Değişir mi?

Yapay çimin renginin zamanla değiştiğine dair birçok bilgi dolaşmaktadır. Eğer UV ışınlara karşı dayanımı olan bir sentetik çim seçilirse ve deterjan gibi herhangi bir kimyasal ile teması önlenirse suni çimi renginde bir değişme olmaz.

Suni Çim Kullanmanın Avantajları Nelerdir

Suni çim kullanmanın birçok avantajı vardır:

  • Suni çim konforlu bir kullanım sunar, Peyzaj ve spor alanlarında kullanılan suni çimin üzerinde hem  keyifli oyunlar oynayabilirsiniz hem de peyzaj alanlarında da benzer konforu elde edebilirsiniz.
  • Bakımı, uygulaması ve temizliği oldukça kolaydır.
  • Uzun vadede ekonomik bir üründür. İlk uygulama maliyetleri doğal çime göre daha yüksek görünse de uzun vadede daha ekonomik olacaktır.

Editör: TE Bilişim