Ülkede, yüzlerce dil okulunun bulunmasının yanında bir de üniversiteler, kolejler ve bazı eğitim kurumlarında da yabancı öğrencilere İngilizce dil eğitimi verilmektedir. Her yıl binlerce uluslararası öğrencinin dil eğitimi için gittikleri ülkede, okul sayısının fazla olması bazı düzenlemelerin getirilmesini mecburi hale getirmiştir. İngiltere’de pek çok okul British Council tarafından denetlenerek akredite edilmektedir. Bunun yanında dil okulları English-UK’de dil eğitimi veren okulları denetlemektedir. Eğitimde ciddiyetin sağlanması adına son derece güzel bir kural olduğunu söylemek gerekiyor. Bazı ülkelerde çok sayıda dil okulu olmasına rağmen ciddi bir denetlemenin olmaması, dil eğitimi için farklı ülkelerden giden öğrencilerin hayal kırıklığına uğramalarına neden olmaktadır. Bu nedenle İngiltere’nin dil okulları için böyle bir kural getirmesi, uluslararası öğrenciler açısından daha güven verici olmalarını etkilemektedir. İngiltere, kültürel bakımdan çoğu ülkede kendini tanıtmayı başarmış bir ülkedir. Dil eğitimine ağırlık vermesinin belki de en büyük nedenlerinden biri kendi kültürünü daha fazla yayarak insanların daha yakından ülkeyi tanımasıdır. İngiltere dil okulları da bu alanda ciddi anlamda çalışmalar yapmaktadır. Tabi ki İngilizce öğrenen bir insan İngiltere’yi yakından tanır fakat bunun yanında kendisi için de birçok avantajı sağlamış olur. en başta iş alanında daha rahat hareket edebilir ve istediği gibi bir işi çok daha kolay bulabilir. Bu da İngilizce öğrenmenin en güzel avantajlarından biridir.

Okul tercihinde nelere dikkat etmek gerek?

İngiltere’de dil eğitimi almak için çok sayıda alternatif okul bulunmaktadır. Bunlardan bazıları global çalışmalar yapan ve farklı ülkelerde de şubeleri bulunan okullardır. Bazıları da lokal olarak hizmet vermektedir. Aslında isabetli tercih yapmak için sadece okulun eğitim kalitesine bakmak yeterli olacaktır. Mesela lokal hizmet veren eğitim kurumları, öğrenci kaybetmemek ve daha fazla büyümek için çok esnek davranırlar, öğrencilerin isteklerine göre hareket ederler ve kurallarında değişikliğe gitmeye açık olurlar. Bunun yanında global hizmet veren okullar ise teknolojik gelişimleri, eğitim alanlarını ve kendileriyle alakalı olan yeni gelişmeleri daha hızlı takip ederek eğitim kurumlarına dahil ederler. Yani her iki tercihte bulunanlar da farklı yönlerden avantaj elde edebilirler. Tabi ki yine de doğru karar almak için global hizmet veren bir okuldan yana tercih yapmak daha doğrudur. Yukarıda da dediğimiz gibi İngiltere dil okulları arasında yer alan birçok okul British Council tarafından denetlenerek akredite edilmektedir, bu durum öğrencilerin daha rahat hareket etmelerine ve istediklerini bulma konusunda daha isabetli davranmalarını sağlamaktadır. Bir de şehir olarak da dikkat etmek gerekiyor. Lokal hizmet veren bir okul, muhtemelen şehrin ücra bir köşesinde hizmet veriyordur, böyle bir okulda eğitim almak ise tahmin edileceği üzere sıkıntılı olacaktır, bu nedenle şehir merkezinde hizmet veren bir okul daha caziptir. 

Tercihleri nasıl yapmanız gerekir?

Okul tercihinde bulunurken yukarıda saydığımız detaylardan yola çıkarak çok daha rahat bir şekilde eğitim almaya başlayabilirsiniz. Fakat daha profesyonel tercihte bulunmak isteyenlere verdiğimiz yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. İngiltere dil okulları hakkında bilgi sahibi olan ve İngiltere’nin yaşam biçimi ve koşulları hakkında bilgi sahibi olan danışmanlarımızdan fikir alarak daha kolay tercih yapabilirsiniz. İnternet sitemizi inceleyerek dil okulları hakkında ve lokasyonları hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://alternatifecs.com/ingiltere-dil-okullari/

Editör: TE Bilişim