İşte sizlere günlük hayatta yaptığınız yanlış şeyler ve doğruları

Makarna suyuna yağ ekleme
 

Makarnayı pişirme konusunda profesyonel olduğunuzu mu düşünüyorsunuz? Belki de haklı olabilirsiniz. Ancak suyuna yağ ekliyorsanız tamamen yanlış bir hisse kapılmışsınız demektir. 
 
Mükemmel bir makarna için 100 gr makarnaya bir buçuk litre su eklemeniz gerekir. Ayrıca makarnanın suyuna yağ eklemeniz hazırladığınız sosun makarnanıza yapışmasını engelleyecektir.

Duşta çok fazla sabun kullanmak
 
Yaşlandıkça cildinizin nem dengesi değişir ve cildiniz kurumaya başlar. Sürekli sabun kullanmak cildinizin nem dengesini kaybetmesine neden olacaktır.  Bu nedenle cildinizin nem dengesini korumak için duşta muhakkak az sabun kullanmalısınız.

Dişleri yatay hareketlerle fırçalama
 
Diş sağlığınızı etkileyen ve dişlerinizin temizlenmesine engel olan  yöntem dişleri yatay olarak fırçalamaktır.  Dişlerinizin güzel bir şekilde temizlenmesini istiyorsanız mümkün olduğunca dişlerinizi dikey hareketlerle temizlemelisiniz. 

Göğüsten nefes almak
 

Oksijen sinir sistemi üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Vücudunuzda oluşacak ağrı ve iltihaplanmayı azaltır. Aynı zamanda kan basıncınızın düşmesine de etkili olur.  Doğru nefes almak tekniğini düzenli olarak yaparsanız fiziksel sağlığınız gelişecek ve duygularınızı iyi yönde yönetmenize yardımcı olacaktır.
 
Doğru nefes tekniği diyafram nefesidir.  Bu nedenle göğsünüz yerine diyaframdan nefes almaya çalışmalısınız.

Editör: TE Bilişim