Kadına yönelik şiddete karşı bugüne kadar birçok etkinlik düzenleyen ve bu konunun gündemde kalmasını sağlayan Şefkat-Der, bu kez 15 kadına silah eğitimi verdi. Büsan Sanayi'nde bulunan atış poligonunda gerçekleşen atış eğitimi öncesi konuşan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, “Şefkat-Der olarak geçen yıl Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadale Günü'nde yayınladığımız 'Can Güvenliği Tehdit Altında Olan Kadınlar İçin; Devlet Korumuyorsa, Canınızı Kurtarmak İçin Kendi Başınızın Çaresine Bakın Klavuzu' Türkiye'de ve dünyanın çeşitli bölgelerinde ses getirmişti. Klavumuza uygun olarak geliştirdiğimiz 'Şiddete Karşı Kadın Kalkanı Projemizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz” dedi.
 
 

DEVLETİN YAPAMADIĞINI YAPACAKLAR
Eğitim çalışmasıyla yeni yasalara rağmen önlenmeyen kadına yönelik şiddetin önüne geçmeyi amaçladıklarını ifade eden Bulan, “Kadına şiddetin devam etmesi nedeniyle, hayatta kalmak için umudu gittikçe azalan kadınlar ve tüm risk altındaki kadınlar için çalışmalarımız olacak. Kişisel çaba ve dayanışma ruhuyla şiddete uğramak ve cinayete kurban gitmekten kurtulmak amacıyla, bir dizi tedbir ve çalışmalarla ilgili uygulamalı eğitimleri kapsayacak çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
 
 

KADINLARA BİRÇOK DERS VERİLECEK
Bulan, proje kapsamında verilecek kurslarla ilgili şu bilgileri verdi: “Şiddete uğrayan kadınlara yönelik potansiyel katillerin ve şiddet uygulayanların tuzakları ve bu tuzaklara karşı tedbirler anlatılacak. Hukuki hak arama ve korunma yolları dersleri verilecek. Biber gazı kullanım dersi, savunma sporları dersleri, öfke kontrolü dersleri verilecek. Bunların yanı sıra atış poligonlarında silah kullanmı eğitimi, tüfek silah temini dersi, avcılık dersi, meşru savunma dersi, eylemler ve çeşitli aktivitelere katılma dersleri de verilecek. Yine panik butonunu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler anlatılacak. Oluşturulmuş eğitim grupların her birine, katledilmiş şiddet kurbanı kadınlarımızın adlarını vereceğiz. Bergen, Ayşe Paşalı gibi kadınlarımızın isimleri gruplara verilecek. Türkiye'nin her yerinde eğitim planlamaları organize edeceğiz” dedi.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim