Hastanede yaşadıkları olumsuzluklar nedeniyle bebeklerine ''Çilem'' ismini veren Raziye ve Mehmet Yaşar çiftini, 5 yıl sonra Hazine avukatından gelen 2 bin 232 liralık tedavi borcu ödeme emri, kara kara düşündürüyor.  Kadınhanı’nda bir un fabrikasında işçi olarak çalışan 39 yaşındaki Mehmet Yaşar yaptığı açıklamada, 2007 Ocak ayının başında hamile olan eşi Raziye Yaşar'ı Konya'da bir getirdiğini, burada 2 gün kaldıktan sonra sezaryenle bir kız bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi. 
Üçüncü çocukları olan bu bebek doğduğunda işsiz olduğunu ve maddi açıdan büyük sıkıntı içinde bulunduğunu ifade eden baba Mehmet Yaşar, ''Erken doğum olduğu için bebek 13 gün kuvözde kaldı. Ocak ayının 15'inde hastaneden çıkış zamanı geldi. Hastane bize tedavi ücreti olarak 10 bin lira hesap çıkarttı. O zamanlar ödemekte olduğum çiftçi Bağ-Kur'unun sigortasından da yararlanamıyordum'' dedi.
BEBEKLERİNE ''ÇİLEM'' İSMİNİ KOYMUŞLARDI 
Hastanenin o dönemdeki yönetimine çıkarak işsiz olduğunu, bu parayı şu anda ödemelerinin mümkün olmadığını söylediğini ifade eden Yaşar, başından geçen olayları şöyle anlattı: 
''Hastamı 'alıyım' dedim vermediler, rehin tuttular. İster taksitlendirme istersen senet vereceksin' dediler. Hastaneye ödeyecek peşinat bile bulamadığım için ilçeye geri döndüm. Kadınhanı'nda deli gibi dolaşıyordum. Konuyu ilçedeki Anadolu Ajansı muhabirine anlattım, Konya'da haberimi yaptılar, bir gün sonra mağdur olduğumuz gazetelerde çıktı. Bu haberin ardından, bizi aynı gün taburcu ettiler. Ancak haberden rahatsız olan hastanenin o dönemdeki yöneticileriyle tartışmamız oldu, sıkıştırdılar, büyük sıkıntı çektim. Ancak hiç bir şekilde bir borç evrakı imzalamadım, çıkış dosyası bile görmedim. Hem eşim hem de ben bu yaşadıklarımızdan çok etkilendik. Öyle ki doğan bebeğimize Çilem adını verdik. Kimliğine 'Hatice Çilem' olarak yazdırdık.'' 
Baba Mehmet Yaşar, bu olayın ardından yaklaşık 5 yıl boyunca evlerine hiç bir şekilde borç evrakı ya da herhangi bir tebliğ ulaşmadığını, kendilerinin de ''demek ki ödeme gücümüzün olmadığını anlayıp borcumuzu sildiler'' diye düşündükleri için arkasını aramadıklarını belirtti.

BORCU 7 GÜN İÇİNDE ÖDEMEZLERSE HACİZ GELECEK
Ancak önceki gün ellerine, eşi ve kendisi adına ayrı ayrı bin 116'şar lira olmak üzere toplam 2 bin 232 lira ''tedavi borcu'' ulaştığını, bu durum karşısında şoke olduklarını anlatan Yaşar, ''Aradan 5 yıl geçti, borcumuzu Hazine avukatına vermişler. 10 bin liralık hesabı neden 2 bin 232 liraya düşürmüşler onu da anlamadık. Evrakta, bu parayı 7 gün içinde ödemezsek haciz işlemi başlatılacağı yazıyor. Ben halen asgari ücretle çalışan biriyim. Biri Anadolu Lisesi'nde olmak üzere 2 çocuğum okuyor, biri yeni okula başlayacak. Ayrıca eşim Hepatit C hastası, onun giderlerine bile yetişmekte zorlanıyorum. Bu 2 bin 232 lirayı bizim ödeyebilmemiz mümkün değil, yetkililerden bu konuda yardım istiyorum'' diye konuştu.
AA
 
Editör: TE Bilişim