Geçtiğimiz akşam alacak verecek meselesi edeni ile çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Konya Torku Şekerspor’un başarılı kalecisi Gürsel Yaprakçı, dün toprağa verildi. Yaprakçı’nın cenazesi Sultan Selim Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan namazının ardından Hacı Fettah Mezarlığı’na defnedildi. Başarılı sporcunun cenazesi Konya Spor camiasını bir araya getirdi. Cenazeye, Torku Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, As Başkan Dede Ülker, basın sözcüsü Necati Batı,  takım arkadaşları, birlikte daha önce futbol oynadığı arkadaşları, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Remzi Ay, antrenörler amatör kulüp başkanları ve yakınları katıldı. Şekerspor Teknik Direktörü Kadir Özcan, yeşil-beyazlı ekibin eski teknik direktörü İsmail Kartal ve Gürsel’in yeni transfer olduğu Balıkesirspor cenazeye çiçek gönderenler arasındaydı. Bizde Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı iliyoruz. 
GÜRSEL 15 GÜN ÖNCE BABA OLMUŞTU
Başarılı sporcu 1987 yılında Konya’da doğdu. Futbola 1999 yılında Konya’nın köklü kulüplerinden olan Demirspor’da başladı.  2004 yılına kadar burada futbol oynayan Gürsel Yaprakçı Konya Torku Şekerspor’un dikkatini çekti ve 2005 yılında bu kulübe transfer olarak profesyonelliğe imza attı. Başarılı kaleci bu yıldan itibaren tam 6 sezon Şekerspor forması giydi. 31 Mayıs tarihinde Şekerspor ile sözleşmesi biten Gürsel Yaprakçı Spor Toto 2. Lig takımlarından Balıkesirspor ile her konuda el sıkışmıştı. Geçen yıl Haziran ayında Elif Yaprakçı ile evlenen Gürsel Yaprakçı'nın 20 gün önce Mehmet isminde bir erkek çocuğu olmuştu. Öte yandan Şekerspor’un kalecisi Gürsel Yaprakçı ile arkadaşının 100 bin TL’lik şeker borcu yüzünden öldürüldüğü ortaya çıktı. Gürsel Yaprakçı, dün son yolculuğuna uğurlanırken, olaya karıştıkları ileri sürülen baba ile oğulları haklarında düzenlenen evrakla birlikte adli makamlara teslim edildi.
ERENCE: HEPİMİZ ŞOK OLDUK
Konya Şekerspor’un 24 yaşındaki genç kalecisi Gürsel Yaprakcı’nın silahlı kavgada öldürülmesi, 2005 yılından bu yana formasını giydiği kulübünü yasa boğdu. Kulüp başkanı Yavuz Erence,  yaptığı açıklamada, kulüp olarak çok üzücü bir olayla karşı karşıya olduklarını söyledi. Genç ve başarılı bir kaleciyi bu şekilde kaybetmenin kendilerini fazlasıyla üzdüğünü ifade eden Erence, “Gürsel’in genç yaşta, bu şekilde hayatını kaybetmesi hepimizi şok etti. Takım arkadaşları, teknik kadro ve bizler şoktayız. Gürsel, arkadaşları tarafından çok sevilen, melek gibi bir çocuktu” dedi.
Genç kalecinin son 2 yıldır ilk 11’de sürekli kendine yer bulduğunu ve başarılı bir grafik çizdiğini dile getiren Erence, “Genç kalecimize resmi teklifte bulunan Ankaragücü ile transfer görüşmelerimiz sürüyordu. Dün kulübümüzle olan sözleşmesi ve maalesef her şey sona erdi. Türk futboluna uzun yıllar hizmet edebilecek genç bir yeteneği kaybettik” diye konuştu.
1999 yılında Konya Demirspor’da futbola başlayan Yaprakcı, 2005 yılında profesyonelliğe adım atarak Konya Torku Şekerspor’a transfer oldu. Yaprakcı, son olarak 16 Mayıs 2011’de Spor Toto 2. Lig Play-Off müsabakalarında Sakaryaspor’a karşı takımının formasını giydi. Bu arada, Merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Gıda Toptancılar Çarşısı’nda dün yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden Konya Torku Şekerspor’un kalecisi Gürsel Yaprakcı ve Ahmet Marancı’yla birlikte olduğu belirtilen Resul Kiraz’ın da silahla yaralandığı ve Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü bildirildi. Kiraz’ın olay yerinden kaçtığı için yaralandığının sonradan ortaya çıktığı öğrenildi. Olayda, şüpheliler Selahattin Ç, oğulları Sadık Ç. ve Cannur Ç. yaralanmıştı.
TFF BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Konya Torku Şekersporlu futbolcu Gürsel Yaprakcı’nın ölümüyle ilgili başsağlığı mesajı yayınladı. Federasyondan yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Konya Torku Şekersporlu futbolcu Gürsel Yaprakcı (24), Konya’nın Selçuk ilçesinde elim bir olay sonucu hayatını kaybetti. 1987 yılında Konya’da dünyaya gelen Yaprakcı, Konya Demirspor’da futbola başlamış, 2005’ten bu yana Konya Torku Şekerspor’da forma giyiyordu. Merhum Gürsel Yaprakcı’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve Konya Torku Şekerspor’a başsağlığı dileriz.”
KONYASPOR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Ayrıca Konyaspor yönetim kurulu resmi internet sitesinden genç kaleci Gürsel’in vefatı üzerine bir başsağlığı mesajı yayınladı.  Mesajda şu görüşlere yer verdi: “Kardeş kulübümüz Konya Torku Şekerspor'un kalecisi Gürsel Yaprakçı'nın (24) ani vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmeti başta kederli ailesi ve Konya Torku Şekerspor camiası olmak üzere tüm sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dileriz.”
TSYD’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya şubesi yönetim kurulu, Şekerspor kalecisi Gürsel Yaprakçı’nın (24) ani vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu görüşlere yer verildi. “Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Konya Torku Şekerspor’un başarılı kalecisi Gürsel Yaprakçı’nın elim bir olay sonucu hayatını kaybetmesi bizleri de derinden üzmüştür. Gösterdiği performansla Şekerspor’un başarısında önemli katkısı bulunan ve daha uzun yıllar Türk futboluna hizmet verme yolunun başında bulunan genç kaleciye Allahtan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Şekerspor camiasına başsağlığı diler acılarını paylaşırız.  1987 yılında Konya’da dünyaya gelen Gürsel Yaprakcı, Konya Demirspor’da futbola başlamış, 2005’ten bu yana Konya Torku Şekerspor’da forma giyiyordu. 
Editör: TE Bilişim