Peki bozuk sütle neler yapılır? İşte bozuk sütün 9 kullanımı...

Hamur işlerinde kullanın
 
Ekşimiş sütü özellikle hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Diğer malzemeler ve pişirme süreci kötü tadını bastıracaktır.

Çorbalarınızın kıvamını arttırın
 
Hamur işlerinde olduğu gibi, sulu yemeklerinizde de bozuk süt kullanabilirsiniz. Bozuk süt çorbalarınızın kremamsı bir kıvam katacak. Ancak miktarını doğru ayarlamanız gerekiyor.

Eti yumuşatmak için kullanın
 
Sütte bulunan laktik asit eti yumuşatmak için mükemmel. Etinizi pişirmeden önce ekşimiş sütte bekletebilirsiniz.

Eti yumuşatmak için kullanın
 
Sütte bulunan laktik asit eti yumuşatmak için mükemmel. Etinizi pişirmeden önce ekşimiş sütte bekletebilirsiniz.

Yüzünüzü parlatın
 
Laktik asit cildinizin pürüzsüz ve sıkı olmasına da yardımcı olur. Bir miktar bozuk sütle suyu karıştırıp yüzünüzü bu karışımla yıkayın. Parmaklarınızı kullanarak sütün cildinize nüfuz etmesini sağlayın. Günün geri kalanında süt kokmamak için yüzünüzü musluk suyuyla güzelce yıkayın.

Süt banyosu yapın
 
Sütün cilde faydalarından sadece yüzünüz yararlanmak zorunda değil. Küvete doldurduğunuz suyun içine birkaç bardak süt ekleyin. Kokudan rahatsız oluyorsanız birkaç damla da güzel kokan doğal yağlardan ekleyebilirsiniz.

Bitkilerinizin güçlenmesini sağlayın
 
Saksıdaki ve bahçedeki bitkilerinizin kalsiyum almasını sağlamak için bozuk süt ve bir miktar suyu karıştırıp birkilerin dibine dökün. Kalsiyum sizin olduğu gibi bitkilerinizin de daha güçlü büyümesini sağlar. Bu yöntem özellikle domates yetiştirirken oldukça işe yarıyor.

Salataya dökün
 
Bozuk sütte oluşan yoğun kaymağımsı parçalar ve bozuk sütü salata soslarında kullanabilirsiniz.

Evcil hayvanınızın yemeğine katın
 
Mama, tadını bastırdığı sürece evcil hayvanınız ekşimsi tadı umursamayacaktır. Süt, evcil hayvanınızın mamasına ekstra kalsiyum ve protein ekleyecektir.

Sütün bozulmamasını istiyorsanız dondurun
 
Çok fazla süt aldınız ve bozulmadan saklamak istiyorsanız buzluğa atarak dondurun. Buzluktan çıkardığınızda yeni almış gibi kullanabilirsiniz.
 
Bu yöntemleri sadece çiğ ve pastörize edilmemiş süt ile uygulamalısınız! Pastörize sütün çok daha hızlı tüketilmesi gerekir. Herhangi bir alerjik reaksiyona ve hassasiyete karşı bu yöntemleri uygulamadan önce uzmana danışın!

Editör: TE Bilişim