Lastik ve jant bayiliği yapan Uğursal Yıldırım, eski bir lastiği akvaryum olarak tasarladı. Japonya'daki bir parkta hurda lastiklerin kullanılarak robot yapılmasından etkilendiğini söyleyen Yıldırım, farklı bir ürün olarak akvaryum yaptığını söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinde farklı meslek guruplarına mensup insanların uğraştıkları işle alakalı farklı ürünler ortaya koyduklarını belirten Kaan Jant-Lastik Sahibi Uğursal Yıldırım, "Mesela Japonya'da bulunan bir parkta, hurda lastiklerin kullanılarak büyük bir robot yapıldığını gördüm. Bende lastik işiyle uğraştığım için epey ilgimi çekti ve ben de ne gibi farklılıklar yapabilirim diye düşünmeye başladım. İşyerimizin çevresinde bulunan diğer esnaf arkadaşlarla da paylaştım bu düşüncemi ve onlardan da fikir aldım" diye konuştu. 

Balıklara karşı merakı olduğunu söyleyen Yıldırım, "İş yerime bir akvaryum almayı düşünüyordum. Fikir tam bu noktada oluştu. 'Lastikten bir akvaryum olabilir mi' diye düşünmeye başladım ve 'Neden olmasın' diyerek bir tasarım yaptım. Malzemeleri hazırlamak için camcıya, demirciye ve akvaryumcuya gittim. Hiçbiri olumlu bir şey söylemedi. Hepsi 'Ağabey lastikten akvaryum falan yapamazsın, uğraşma boşuna' diyerek beni vazgeçirmeye çalıştı. Ama ortaya böyle güzel bir şey çıkınca hepsinin hoşuna gitti" diyerek olmazlarla zihinlerin köreldiğine dikkat çekti. Lastikten yaptığı akvaryumun müşteriler tarafından çok beğenildiğini ifade eden Kaan Jant-Lastik Sahibi Uğursal Yıldırım, "Akvaryuma büyük bir ilgi oluştu. Müşteriler dükkâna geldiklerinde güzelim jantlardan önce akvaryuma bakar oldu. Bazı müşterilerimiz 'Satılık mı' diye soruyorlar. 'Parası neyse verelim' diyenler oluyor ama satılık olmadığını söylüyorum. Bazı hatırlı arkadaşlarımız kendilerine de yaptırmamı istiyor" dedi. Tasarladığı akvaryumun diğer akvaryumlarının tüm özelliklerini barındırdığını aktaran Yıldırım, "Camın plastiğe yapışması için normal silikonların dışında özel bir silikon kullandım. Bunun dışında diğer akvaryumların tüm özelliklerini" diyerek bundan sonra kamyon ve traktör lastiğinden de akvaryum yapacağını sözlerine ekledi.

SEYFULLAH POLAT

Editör: TE Bilişim