Üst üste ikinci kez, tarihimizde üçüncü kez kupada yarı finale yükseldik. Sivasspor maçı ne kadar zor geçse de, zamanın daralmasına rağmen tutu geçeceğimizden emindik. Çünkü oynanan futbol ve tribünlerin coşkusu gayet yerindeydi.

Sivasspor ile oynanan ilk maçta kimse futboldan memnun kalmamıştı. Ama Sivasspor'u 1. Lig takımı diye küçümsediğimizi sanıyorum. Oysa kadro kalitesi olarak Süper Lig'deki bazı takımlar ile eşdeğer. 

Bunu göze aldığımızda ve deplasmanda alınan beraberlik aslında kötü bir sonuç değildi. Konya geldiklerinde, teknik direktör değişikliğine gitmiş, sakatlıktan dolayı bazı oyuncularını oynatamamışlardı. Buna rağmen iki gol atabilme ve net pozisyonlar yakalama şansı buldular. 

Konyaspor, öne geçtiği golleri erken bularak turu için ne kadar istekli olduğunu gösterdi. 

Devre arasında transfer edilen Fofana, takıma uyum sağlaması adına ve skoru değiştirme becerisi ile herkesin beğenisini kazandı. Aykut Kocaman gözetiminde futbola devam etse Konyaspor'a çok faydalı olabilirdi. Bakalım sezon sonunda ne olacak.

Burada değinilmesi gereken bir nokta da Skubic. Geldiğinden beri takımın göz bebeği konumunda. Aralıksız her maçta yorulmadan mücadele ediyor. Sezon başında düşüş yaşamış olsa da şimdilerde yine eski performansını yakaladı. Takımın oynadığı coşkulu savuma oyununu en iyi yansıtan, ayrıca hücuma da katkı sağlayan bir isim. 

Konyaspor'un Sivasspor ile oynadığı maçta belki de en çok katkı sağlayanlar Konyasporlular oldu. Takımın iki kez öne geçip yeniden gol yemesinden sonra bile aralıksız olarak desteklediler. Zaten maç başlamadan önce balonlarla, bayraklarla, çiçeklerle takımı karşıladılar. Tribünlerin coşkusu sahaya yansıdı.

***

Konyaspor bugün kupada yarı final oynayacağı Kasımpaşa ile ligde karşı karşıya gelecek.

Ligde üst üste iki önemli galibiyet alan Konyaspor için bu maç daha çok prova olacak. Ay sonunda yine Kasımpaşa deplasmanında Yeşil beyazlılar avantaj arayacak.

Geçen sezon Aykut Kocaman'ın dediği gibi kupayı kazanmak UEFA Kupası'nı almakla eşdeğerdi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray! Maalesef Beşiktaş'ı eledikten sonra çok ümitlenmiştik ama zoru başaramadık. Bu sene çok daha dişimize göre bir kura. Ne yapıp edip turu geçmeliyiz. Bu şansı bir daha kaç sene sonra yakalarız bilemiyorum. 

Geçen sezon kupada final yapmış olsak çok daha anlamlı olurdu belki ama başaramadık. Onun için Kasımpaşa'yı elersek, finalde Fenerbahçe ile rakip olmayı isterim. Başakşehir'in tur atlaması halinde rakip tribün olmadan tatsız tuzsuz bir maç olur. Bir de Fenerbahçe'yi yenip kupaya uzanabilirsek!

Kupayı almak bir yana, Avrupa Ligi'nde mücadele etme şansımızın olması bile çok güzel. Tadı damağımızda kalmıştı.