Bu aralar Chicago’da yapraklar renk değiştirmeye ve düşmeye başladı. Estetik olarak en güzel mevsim sonbahar olsa da sağlık anlamında aynısını söyleyemeyiz. Havaların soğuması, okulların başlaması, işlerin yoğunlaşması vs gibi etkenler gerek fiziksek gerekse ruhsal sıkıntıları bir arada getiriyor. Sonbahar o nedenle tedbir alınması gereken mevsimlerden bir tanesi. Gribal enfeksiyonlar, bahar yorgunluğu ve depresif ruh hali karşımıza en sık çıkan sıkıntılar….

ABD çok sayıda yabancı öğrenci barındırdığı için öğrencilere yönelik bilgilendirmeler de çok fazla. Bu bilgilendirmelerden ben çok faydalanıyorum ve çok önemli olduğunu düşünüyorum. ABD’de okuyan gençleri mevsim değişikliklerine hazırlamak için broşürler ve dijital içerikler hazırlanıyor. İşte önerilerden bir kaçı…

  • Bol su için: Havanın nem oranı azaldığı için yeterince su içmediğiniz taktirde cildiniz kurur ve çatlar. Çatlayan cilt daha fazla enfeksiyona açık olacaktır.
  • Bağışıklık sisteminizi destekleyin: Vücut direncinin düşmesi nedeniyle hastalıklardan korunmak için bol sebze ve meyve yiyin. Çörek otu yağı, sambucus, C vitamini ve çinko gibi destekleyiciler kullanın.
  • Hareket edin: Hareket ile hem kilo almanızı önleyebilirsiniz hem de hareket sırasında salgılanan kimyasallar size ruhsal sıkıntılardan uzak tutacaktır. 

Sağlıklı ve keyifli bir sonbahar geçirmeniz dileğiyle…

Kaynak:

http://www.intlstudent.org/articles/seasonal-changes-and-you-tips-on-keeping-healthy-during-seasonal-changes#