Selçuk Üniversitesi'nde geride kalan 4 yıl boyunca rektörlük görevini başarılı bir şekilde sürdüren Prof. Dr. Hakkı Gökbel, 17 Aralık 2015 tarihinde yapılan yeni dönem rektörlük seçimlerine aday olmamış; olmayacağını da aylar öncesinden kamuoyu ile paylaşmıştı...

Koskoca bir medeniyetin, Selçuklu medeniyetinin adını taşıyan, Selçuklu'nun payitahtı Konya'da kurulu bulunan, eğitim kalitesi ile Türkiye'de parmakla gösterilen üniversiteler arasında yer alan, başarıları ile zaman zaman ülke gündeminde adından söz ettiren ve 41 yıllık birikime sahip olan Selçuk Üniversitesi'nde rektörlük seçimi elbette önemliydi...

Selçuk Üniversitesi'nin yeni dönemde kim tarafından yönetileceği konusu gündemi uzunca bir süre meşgul etmişti.

Bu meşguliyet süresinde Selçuk Üniversitesi'ne rektörlük için yeni adaylar çıkmıştı. Böylesi bir üniversitede göreve talip olmak her yiğidin harcı olmayacağı gibi, bu görevi üstlenmek kadar hakkıyla yerine getirebilecek olmak da önemliydi.

Rektör adayı olan ilk 3 isim, Prof. Dr. Mustafa Şahin de; Prof. Dr. Tahir Yüksek de; Prof. Dr. Ahmet Alkan da Selçuk Üniversitesi'nin sahip olduğu ağırlığı taşıyarak üniversitenin vizyonunu daha da genişletmek yolunda emin adımlarla ilerleyebilecek isimlerdi.

Bu hocaların her biri birbirinden kıymetliydi.

Hâlâ da öyle...

Ama rektörün bu isimler içinden seçilmesi ve üniversitenin başına geçmesi gerekiyordu...

YÖK tarafından Cumhurbaşkanı'na gönderilen isimler arasında ilk sırada Prof. Dr. Mustafa Şahin yer alıyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, ilk ismi rektör olarak atadı.

Prof. Dr. Mustafa Şahin'in Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün hem üniversite camiasına, hem de Konya'ya hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Selçuk Üniversitesi özellikle son iki yılda ister istemez biraz kan kaybetmişti...

Selçuk'a karşı, 'paralel yönetim' yaftası ile adı koyulmamış bir yaptırım uygulanıyordu. Bu  doğrultuda Selçuk Üniversitesi akademisyenlerinden bir çoğu, başka üniversitelere gitmek zorunda kaldı.

Doçentlik veya profesörlük kadrosu almak için gerekli altyapıya sahip olmasına rağmen, YÖK tarafından Selçuk'a kadro açılmaması nedeniyle birbirinden kıymetli çok sayıda öğretim üyesi Selçuk Üniversitesi'nden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Selçuk Üniversitesi belki de bu süreçte en büyük kaybı akademik kadro alanında aldı.

Şimdi üniversitede yeni rektörle birlikte yeni bir dönem başlıyor...

Biz inanıyor ve biliyoruz ki, Prof. Dr. Mustafa Şahin, özelde üniversitenin, genelde Konya'nın çıkarlarını gözetecek; YÖK de bundan sonra Selçuk Üniversitesi'nin kaybettiği yaklaşık 2 yıllık süreci kurtaracak bir pozitif ayrımcılık uygulayacaktır.

Haydi hayırlısı diyelim...