Evet, 16 Nisan 2017 de Türkiye sandığa gidecek. EVET mi, yoksa HAYIR yönünde mi kullanacağız oyumuzu? Ve daha nice sorular,tartışmalar Türkiye'nin gündeminde. 16 Nisan'a kadar bu önemli konuyu ele almaya çalışacağım inşallah.

Erdoğan giderse;dedik.Konuları değerlendirirken ters mantık yolunu da kullanalım ki her şey bizim baktığımız pencereden görünmeyebilir."Tayyip ERDOĞAN giderse" korkusunu halkın içine salmaya çalışan bir kesim var ki bu söylemden Erdoğan'ın iyi bir lider olduğunu bilinçaltı söylemekteler. O giderse ne olur? Şunu unutmamak gerekir.Tayyip ERDOĞAN bu sistemde onlarca engellemelere, dışarıda, içerde, etrafında hatta yanı başındaki hainlerle mücadele ederek önce Hakkın sonra Halkın  büyük çoğunluğunun  desteğiyle bu makama kadar yükseldi.

Unutulmamalıdır ki Erdoğan da her fani gibi bir fanidir.Baki kalacak olan bizlerin gayretiyle bu aziz vatandır.En güzel idare şeklide mükemmel bi sisteme ve.iyi bir lidere  dayalı olandır.

        Sevgililer sevgilisi Peygamberimiz (sav)efendimiz rahmeti Rahman'a kavuştuğunda Hz. Ömer(ra) "Kim Muhammed öldü;derse onu kılıcımla ikiye parçalarım" demesine karşılık Hz. Ebubekir(ra) "Kim ki Muhammed'e tapıyorsa;bilsin ki Muhammed ölmüştür.Kim ki Allah'a ibadet ve kulluk ediyorsa;Allah Hayydır, ölümsüzdür. " diyerek tüm herkesi uyarmış ve de teskin ederek bizlere ışık tutmuştur.Akabinde ise Fahri Kâinat efendimiz (sav)'in naaşı bile defnedilemeden yapılan ilk iş istişare ve seçim sonucunda Hz. Ebubekir(ra) efendimiz ilk halife seçilmiş,ilk hutbeyi okumuş ve sevgili Peygamberimizin nereye defnedileceği konusunda birtakım ihtilaflar olmasına karşılık "Peygamber öldüğü yere defnedilir" diyerek çözüme kavuşturmuştur. Allah Rasülü'nün başlattığı Ebubekir efendimizin liderliğinde devam eden bu kutlu yolda Devleti Aliyeyi Osmaniye hep tek liderle ve mükemmel bir sistem dahilinde bu başarılara ulaştı.

       Cumhurbaşkanının partili olmamalı,tarafsız olmalı gibi tartışmaların olduğunu görüyorum.Türkiye'nin tüm il ve ilçe belediye başkanları AKP,CHP,MHP,HDP ve diğer partilere mensup olduğunu biliyoruz. Hepsi bi partiden ama tarafsız.Olmak da zorunda.Herhangi bi hizmeti yaparken halka,benim partime mensup olanların dışındakiler bu hizmeti almasın gibi bir tutuma girmiyorlar.Dolayısıyla partili ama tarafsız bir cumhurbaşkanımız olmasında ne gibi bi engel olabilir ki?Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk partili cumhurbaşkanı olmuştur.Dünya'da büyük ve gelişmiş ülkelerin çoğunda başkan veya cumhurbaşkanının partisi ile ilgisi devam etmektedir.

    Türkiye'de 27 Ekim 1965 ila 30 Aralık 2001 tarihleri arasındaki 37 yıllık dönemde 28 hükümet kurulmuş olup bu hükümetler ortalama 16 ay görev yapmıştır.Bu hükümet değişikliklerinin  sadece 7 tanesi genel seçimle değişmiştir.

        ABD 300 yıllık bir geçmişe sahipken geçtiğimiz günlerde 45.başkanını yeni seçmiştir.Osmanlı Devleti 600 yıl dünyaya sadece 36 padişahla hükmetti.Tüm bunlara karşılık 100 yıllık geçmişe sahip Türkiye Cumhuriyeti'nde şu anda 65.hükümet görev yapıyorsa bu sistemde yanlışlık olduğu apaçıktır.

        Yazımın devamı için haftaya ve her hafta Salı günü "SİYASET ARENASI" köşesinde sizlerle buluşmak ümidiyle...Esen Kalın efendim