Hz. Mevlânâ'nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenlerini başarın ile bitirmenin Konya olarak mutluğunu yaşıyoruz. Kardeşlik Vakti temasıyla düzenlenen etkinlikler kardeşliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde güzel bir tema oldu. Bu temanın seçilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kardeşlik vakti teması ile tanıtılan 744. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri tanıtım toplantısından, Mevlana Kültür Merkezi’nde kurulan standartlara kadar oldukça güzel ve başarılı idi. Konya ve Hz. Mevlana’nın tanıtılması konusunda emeği geçenlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim.

Son iki yıldır Mevlana Haftası etkinliklerinde İslam'ın dışında bir Hz. Mevlana'nın olamayacağı ve anlaşılamayacağı vurgulanmaktadır. Göreve geldiği andan itibaren bu konuya dikkat çeken İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ve ekibine de ayrıca teşekkür ederim...

Şehrimize gelen yerli ve yabancı turistler 10 gün boyunca gerçekleştiren etkinlikler ile dolu dolu bir anma programlarını geçirdi. 7-17 Aralık Hz. Mevlana'nın 744. Vuslat Yıldönümü etkinliklerini, farklı konseptler ile en iyi şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan Sayın Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'a teşekkür ederim

Bu Sene ilk defa gerçekleştiren Türbe Önü Buluşmaları yerli ve yabancı turistler tarafından tam not aldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu güzel etkinlik devam eder ve belki çadırın etkinliklerine Mevlana ve Mesnevilik yanında Konya ve Konya’nın turizmi hakkında bilgiler verilebilir. Ve bu arada Mevlana Meydanı’nda yerli ve yabancı turistlere ikramlarından dolayı Konya’da hizmet veren otellerimize teşekkür ediyorum.

Bir genç gazeteci olarak İl Kültür Ve Turizm Müdürümüz Sayın Abdüssettar Yarar ve ekibinden Hz. Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî anma etkinliklerine gelen yerli ve yabancı turistlerimize küçük bir çanta içerisinde Hz. Mevlana’nın hayatı, fikirlerini anlatan kitaplar, Konya ile ilgili kitaplarının yanında Konya’nın yöresel şekerlerinden verilmesi güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. 

Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’ndan ise Hz. Mevlana’nın türbesinin önünde seyyar satıcılık ile uğraşan vatandaşlarımıza da özellikle 7-17 Aralık tarihlerinde önlem almasını ve seyyar satıcılar ile mücadele etmesini istiyorum. Böylece Konya turizmine ve imajına artı değerler kazandırılabilir. 

Bu sene İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan kamu spotunu oldukça beğendim. Bu  Kamu spotunun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Önümüzdeki yıllarda bu filmin içerisine Konya’nın tarihi ve turistlik mekanlarının eklenmesi Konya’nın tanıtımına oldukça katkı sağlayacağına inanıyorum.

Bu arada tabi Konya’nın diğer ilgili kurumlarına da desteklerden dolayı teşekkür etmek gerekiyor. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, törenlerin 10 gün boyunca sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağladılar. Bu nedenle başta İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman olmak üzere, şahsında tüm teşkilata teşekkürü bir borç bilirim. Bunun yanında, 4 üniversitesi ile eğitim şehri olan Konya, bu tür programlarda tüm kulvarları ile destek vermeyi çok iyi başarabiliyor. Üniversitelerimiz de yapmış oldukları programlarla, Hz. Mevlana’nın 744. Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlara akademik olarak önemli destekler sağladılar. Bu anlamda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade’ye ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş’e teşekkürü bir borç bilirim. 

Tabi tüm bu programlar içerisinde belki de görünmeyen kahramanlar olarak tanımlanabilen basın mensuplarını da unutmamak gerek. Özellikle Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahmn Cüneyt Fidancı Müdürümüz başta olmak üzere, törenler boyunca güzel haberler servis eden Rahmi Dalmaç ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Yenigün Gazetesi olarak törenlerin nabzını 10 gün boyunca tutarak, törenlerdeki gelişmeleri kamuoyuna aktardık. Bu anlamda, Yenigün ailesi olarak gururluyuz, mutluyuz, sevinçliyiz. Bu haftalık bu kadar, önümüzdeki hafta Konya’nın ve ülkemizin gündemini tutmaya devam edeceğiz. Esenkalın...