Hangi diyeti yaparsanız yapın, hangi diyetisyene giderseniz gidin halen zayıflayamıyorsan elbet yolunda gitmeyen bir durum vardır. Mesela bunun başlangıcında vitamin eksikliğin olabilir. Bunun için diyete başlamadan önce endokrinoloji uzmanından vitamin değerlerinizi kontrol ettirip eğer ki eksikliği varsa uzmanının önereceği ilaçları kullanmaya başlamalı.

D vitamini eksikliği birçok bireyde rastlanıyor. Kilo vermeyi güçlendiriyor. Onun içindir ki bol bol güneşe çıkın. Bunun yanında destekleyici olarak balık yağı, ciğer ve yumurta sarısını da tüketin.

Hemen hemen birçok kişi de karşılaşabilecek olan demir eksikliği kilo vermeyi zorlaştırabiliyor. Halsizlik, yorgunluk, uyku hali ve sürekli üşümeye yol açan demir eksikliği ancak tahlil sonuçlarıyla ortaya çıkabilir. Kullanılacak destekler ile beslenme desteğini de kesin eklemeliyiz. Yumurta, et, üzüm, pekmez gibi besinleri de beslenmeniz de yer verin. Bunun yanında C vitamini demir emilimini arttırdığı için bol bol yeşillik ve meyve tüketin. Demir eksikliği olan kişilerde kalsiyumdan zengin olan süt, yoğurt, peynir, kefir, ayran gibi besinler demir emilimi azalttığı için demir içeriği yüksek besinlerle birlikte tüketmemeye dikkat edin. Çay ve kahve tüketimini de azalttın ve yemeklerden en az 45 dakika sonra tüketin.

B12 Vitamin eksikliği de kilo verememe durumuyla karşı karşıya kalınıyor. Bunu da beslenme de tamamlanması için ciğer, kırmızı et, peynir, yumurta, balık gibi besinler eklenebilir.

Diyet yapıyor ve kilo veremiyorsanız, değerleriniz ölçtürün.

Sağlıcakla kalın…