Kısa sürede binlerce cana kıydı Koronavirüs. Onlarca ocak söndürdü. Sadece ekonomiyi değil, sosyal hayatı da altüst etti. Korona salgını sayesinde sağlımızın ne kadar önemli bir varlık olduğunu yeniden fark ettik. Bilim ve teknolojinin önemini, modern tıbbın vazgeçilmezliğini yeniden fark ettik. Eczacıların aktarlardan, güncel ve bilimsel tıbbın alternatif tıp çakmakçılarından, aşı taraftarlığının aşılanma karşıtlığından daha önemli değerler olduğunu hafızamıza yeniden nakşettik. Yine meslek liselerinin önemini anladık. Ülkemizin kalkınması için üretmekten başka çaremizin olmadığını bir kez daha anladık.

Meslek liselerinde büyük özveri ile eğitim alan öğrencileri ve öğretmenlerini alkışlıyorum. Artık toplum olarak meslek liselerinde eğitim alan birbirinden değerli gençlere küçümseyici bir gözle bakmayı bırakalım ve onları daha fazla teşvik edelim. Yine bu dönemde başta sağlık çalışanları olmak üzere güvenlik mensupları, öğretmen, gazeteci, fırıncı, marketçi vefakâr ve çilekeş üreticiler, hastanelerde ve başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarında ve özel sektörde çalışan temizlik personellerinin kıymetini bir kez daha anladık. Devletimiz Koronavirüs’ün ortaya çıkması ile birlikte vatandaşlarına büyük destek verdi ve vermeye de devam ediyor. Allah devletimizden razı olsun.

Virüs bizlere tek sığınağımızın Cenab-ı Allah olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu süreçte evlerde karantina altındayken kul hakkını, komşuluk hakkını, anne ve babaya saygıyı, yardımseverliği, paylaşmayı, makam, mevki ve gücün hiç olduğunu gösterdi. Milletçe her akşam yatsı namazından sonra minarelerden yükselen duaya âmin demeyi öğretti.

Bir virüs nelere kadir?

Bize hayata dön, aileni bırakma

Sevdiklerini kırma

Yaşam aslında çok kısa

Sarılmak ise paha biçilemez

  1. kıymetini bil dedirtti.

Geçecek bu günler de emin ol.

Önemli olan hayat sana ne diyor?

Belki sevdiklerine daha sıkı sarılmayı ya da ailenin her şey olduğunu unutmamanı anlatıyor.

Aslında hiçbir şeye geç kalmadığını anlatıyor.

Virüs bize ne öğretti?

Allah’ın ne kadar büyük olduğunu

Ölümün ne kadar yakın olduğunu

Aslında insanın ne kadar aciz olduğunu

Balkona çıkmanın bile aslında bir anlamı olduğunu

Bu günleri elbette devlet millet dayanışması ile aşacağız.

Ama insanın insan olması gerektiğini hatırlatarak geçecek.

Sarılmanın ne kadar değerli olduğunu,

Aslında mesafenin kilometreler değil zihinlerde oluştuğunu.

Ve en önemlisi kimin gerçekten senin yanında olduğunu öğreterek geçecek.

Evde Kal…

Ben gencim bir şey olmaz deme!

Ben gencim zaten atlatırım deme!

Sen hiç sevdiklerini kaybetmek nedir bilir misin?

Ben zaten yaşlıyım deme!

Ben zaten göreceğimi gördüm deme!

Sen hiç sevdiklerini geride bırakıp gittin mi?

Lütfen evde kal.

Kendin için

Milletin için

Sevdiklerin için.

En çok da arkanda kimseyi bırakmamak için.

Korona’ya dair en güzel not:

Hastalık size bulaşmayacak şekilde davranmaya çalışmayın. Hastalık zaten sizde varmış gibi, başkasına bulaştırmayacak şekilde davranmaya çalışın.

Ayrıca Korona bizlere yerliliğin bir kez daha önemli olduğunu öğretti.

Bu süreçte eğer telefonla yiyecek içecek siparişi verecekseniz, lütfen size en yakın bakkal, manav, kasap gibi küçük esnaflardan sipariş verin. Bu zorlu süreçte zaten satış sıkıntısı olmayan büyük markalara değil öncelikle mahalle bakkalına ve yerel marketlere destek verelim.