Şırnak’ın Cudi Dağı’nda öldürülen 5 PKK’lının cenazeleri, çatışma bölgesine savcının özel izniyle giden sivil toplum örgütü temsilcileri ve aileleri tarafından alınarak Şırnak’a getirildi.

Şırnak Cudi Dağı’nda 4 Kasım günü güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 5 PKK’lının otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmediğini öğrenen BDP, İHD ve bazı sivil toplum örgütleri Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurup, cenazeleri almak istediklerini bildirdi. Savcılık 40 kişinin cenazeleri almak için bölgeye gitmelerine izin verdi.

SAVCI VE CENAZELERİ ALMAYA GELEN AİLELERİN DİYALOĞU

Traktörlerle bölgeye getirilen PKK’lı cenazelerini almak isteyen kişiler ve savcı arasında ilginç diyaloglar yaşadı. Aileler, cenazelerin kendilerine hemen verilmesini isteyince Savcı, “Ben bu işin en kısa sürede hallolması için çaba sarf ediyorum siz ısrarla bunu anlamak istemiyorsunuz” diye isyan etti.

SAVCILIĞIN İZİN VERDİĞİ 40 KİŞİ GEÇEBİLDİ

İzin üzerine sabah erken saatlerde Şırnak merkeze bağlı Toptepe Köyü’ne gidenler Cudi Dağı’na tırmanmaya başladı. Cudi eteğinde barikat kuran askerler kalabalığı durdurup, savcılığın izin verdiği 40 kişinin geçişine izin verdi. Çatışmanın yaşandığı bölgede arama yapan PKK’lı aileleri burada 5 PKK’lının cenazesine ulaştı. Cenazeleri dağlık alandan traktörler ile düz alana getiren aileleri burada askerler durdurdu. Cenazeleri askerlere vermek istemeyen aileler, olay yerine savcının gelmesi halinde cenazeleri teslim edeceklerini söyledi. Bunun üzerine bölgeye helikopterle gelen savcı, ailelerle görüşüp, cenazelerin helikopterle Şırnak’a götürülmesi için ikna etti. Cenazeler helikopterle Şırnak’a götürülürken, aileler de bölgeden sloganlar atarak ayrıldı.
EN SON HABER
Editör: TE Bilişim