Türkiye’de Et Balık Kurumlarında kesilmek üzere Mersin Limanı’na Avusturalya’dan 3 TIR Angus getirildi. Anguslar Adana, Diyarbakır ve Kayseriye götürülmek üzere sabahleyin TIR’lara yüklenerek yola çıktı. Adana Et Balık Kurumu’na da TIR içerisinde 30 Angus yol açıktı. TIR, Huzurevleri Mahallesi Mavi Bulvar, otoyol kısmına geldiğinde Anguslardan birisinin ayağı dışarı sarktığı için trafik polisi tarafından araç durdurularak sürücüsü uyarıldı.

Bunun üzerine sürücü Salih Alpak (31), araçtan inerek Angus’un ayağını kasanın içine çekmek isterken hayvan 1.5 metre yükseklikten aşağı atlayarak kaçmaya başladı. Alpak, trafik polisleriyle birlikte Angus’u kovalamaya başladı ancak bir türlü yaklayamadı. Angus otoyoldan önce Mavi Bulvar’a ardından da Alparslan Türkeş Bulvarı’na geçti. Sürücü Alpak da Angus’un arkasından koşmaya devam etti. Bu arada Angus bulvarda trafiği alt üst etti. Bir süre sonra yorulan Angus bir evin bahçesine girerek burada beklemeye başladı. Meraklı vatandaşlar Alpak’ın yanına gelerek ona ip getirip Angus’un yakalanması için yardım etti. Alpak ise zabıta ve polisi arayarak yardım istedi. Ancak Angus burada bir süre dinlendikten sonra harekete geçerek Alparslan Türkeş Bulvarı’ndan yeniden Mavi Bulvara doğru hareket etti. Bu arada yoldan giden Angus trafiği felç etti. Bazı sürücüler otomobillerini durdurarak Angus’un geçmesini engellemek istedi ancak Angus kaçmayı başardı. Bu arada yolda Angus’un kaçtığını gören vatandaşlar onu yakalamak için kovalamaya başladı. Bir parkta sıkıştırılan Angus atılan kementten kurtularak kaçtı. Daha sonra bir apartmanın girişinde kıstırılan Angus burada da vatandaşların elinden kurtularak kaçtı. Metro köprüsü altına giren Angus burada da vatandaşların elinden kaçarak yine bir evin bahçesine sığındı. Kaçmaktan yorulan Angus burada bir süre bekledikten sonra Alpak’ın iple yakalamak istemesi üzerine kaçtı. Yine bulvara çıkan Angus trafiği alt üst etti. Bir ara yine bir apartmanın girişinde kıstırılan Angus ipin üzerinden atlayarak kaçtı.

Daha sonra yine bir apartmanın bahçesine giden Angus’un aldığı darbelerden dolayı ayağı, burnu ve gözünün kanadığı görüldü. Angus burada da sıkıştırılıp yakalanmak istedi ancak bu kez tel örgüyle çevrili bir alana girdi. Uzun süre Angus burada yakalanmak istendi. Alpak, zabıta ekiplerine “Artık yeter iğne yapıp bayıltın” dedi. Ancak zabıta, “Ben iğne yapamam ya hayvan ölürse, iğne yapmak en son çare” diye cevap verdi. Ardından Angus’u yakalamak için mahalleli de seferber oldu. Angus direndikçe vatandaşın yakalama tarzı da sertleşti. Vatandaşlar sopalarla hayvana vurarak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Ancak bu yöntemle de Angus’u yakalayamadılar. Daha sonra Angus’u su vererek yakalamak isteyen zabıta da başarılı olamadı. Angus tel örgüyle çevrili alandan da çıkarak bir bahçeye sığındı. Burada sıkıştırılan Angus iple yakalanmak istendi ancak hayvan tekme atarak kaçmayı başardı. Daha sonra bir evin girişinde kıstırılan Angus burada boynuna ip takılarak 5 saatlik bir kovalamacının ardından yakalandı. Angus yakalandığında gözü, ağzı, burnu ve ayağı kanlar içinde kalmıştı.
Angus daha sonra Adana Et Balık Kurumu’na götürüldü.
İHA
 
Editör: TE Bilişim