Sağlık ile yapılan yaptırımlar ve düzenlemeler gerçekle ne kadar alakalı? Bundan yaklaşık 10 gün önce Meram Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yatan bir hastamızla alakalı ve başımıza gelenlerle alakalı bir yazı kaleme almıştım. İlgililerin gözünden kaçan, vatandaşın veya hasta yakınlarının gördüğü veya maruz kaldığı olaylara daha hassasiyet gösterilmesini, imkânı olamayan vatandaşlarımızın ne kadar zor durumda kalabilecekleri noktasında bazı hususlara dikkat çekmiştik.

*****

Eyvallah.  İlgili makamlardan aradılar konuyla ilgili neler olup bittiğini müzakere ettik. İlgilenileceğini söylediler. Umarım sözde kalmamıştır. Bu arada halen aklımda soru işaretleri var, zaten o soru işareti hiç düşmüyor. Servislerde inanılmaz bir havasızlık var.  Servisler kesinlikle havalandırılmalı ve bir an önce çözüm üretilmeli. 

*****

Ben yaklaşık 3 aydır aralıklarla, son 2 aydır da hemen hemen her gün hastaneye gidiyorum. Her geçen gün farklı bir sorunla karşılaşıyorum. Sağlıkla alakalı yapılan bu kadar düzenlemenin sonucunu böyle görünce Allah Allah neler söyleniyor nelerle karşılaşıyoruz dememek için kendimi alıkoyamıyorum. Mesela hastamız geçen bir hafta yoğun bakımda kaldı. Bir cihaz meselesinden de bahsetmiştim. Bir cihaz alabilmek için o kadar gittik geldik neticede üçüncü gidişimizde cihazı aldık.  Hastamız Meram Araştırma Hastanesi'nde. Cihazı alacağımız veya almak için onaylatacağımız yer birinci organizede. Ölçmedim ama yaklaşık 20-25 km. var.  Neyse aldık almasına da cihazı ama cihazı hiç kullanmamışlar. Neden kullanmıyorsunuz cihazı?  Cihaz arızalı çalıştıramadık. Ne yapmamız lazım? Servis çağıracaksınız. Biz mi? Evet siz. Ama ben bu hastanenin personeli değilim ki hangi yetkiyle çağıracağım? Sen medikalcıyı ara onlar gelir. Ona da eyvallah çağırdık yetkili servisi iki sefer geldi adam. Allah razı olsun kırmadı hatta birisinde normal çalışma saati bitmişti. Ümitsiz bir şekilde yinede aradım sağ olsun gelip cihazı kurdu. 

*****

Kendilerine teşekkür ediyorum. Cihaz çalıştırıldı ama kullanılamadı. Sebep bu cihaz değişecek.  Peki, bu devletin malı bu kadar keriz mi?  Hiç mi vicdan yok?  Tüyü bitmedik yetimin hakkı var bu malzemelerde. Hiç mi bunlar düşünülmüyor ya da sorgulanmıyor.  Hastanın başında olan refakatçi yakınımız ben şu cihaza bir bakabilir miyim? İfade çalışmıyor neyine bakacaksınız! Neyse ne kadar uzatsam o kadar içim yanıyor. Uzun lafın kısası hastanelerdeki bu konular ile alakalı teknik yetersizlik var.  Benim âcizane kanaatim teknik yetersizlik yoksa o zaman niye bu sıkıntılar var!