Bir takvim yılını geride bırakıp yeni bir takvim yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde hepimiz yeni bir yılın planlarını yapıyoruz. 2016 yılı ne yazık ki ne ülkemiz ne de dünya için pek hoş anılarla dolu değil. Bununla birlikte her yeni başlangıç bir umuttur. 2017'ye hepimiz umut dolu başlayalım.

İşte şimdi kendimize sormamız gereken sorular... Yeni yıl için hedeflerim var mı? Yeni yıldan beklentilerim neler? Bu beklentilerimin gerçekleşmesi için planlarım var mı? Bu soruların yanıtları evet ise size ipuçları verebilirim. Hedeflerinizi kişisel ve kariyer olarak konumlandırın. Kariyer hedeflerinizi belirlerken akılcı hedefler koyun ve bu hedeflere ulaşmak için stratejinizi belirleyin. Kişisel olarak hedef koyarken de özellikle sizi mutlu edecek planlar yapın. Sizi hayatın stresinden uzaklaştıracak planlamalar yapın.

Her koyacağınız hedef size yeni bir umut olacaktır. Hedefe ulaşmak için yapacaklarınız size enerji verecek ve her başardığınız süreç sizi daha motive edecektir. Zorlukları sıkılarak ya da üzülerek aşamayız. Yapabileceğimiz en önemli hareket çok çalışmak olacaktır.  Koyduğumuz hedeflere ulaşmak için çok çalışmak işimize odaklanmamızı sağlayacaktır. Özel hayatımızda ise hedefler sayesinde kendimizi daha mutlu hissedebiliriz.

Hedeflerimizi koyarken en önemli nokta hedeflerin SMART olmasıdır. Smart demek hedefin özgün olması, ölçülebilir olması, makul olması ve belli bir zaman içerisinde başarılması anlamına gelmektedir. Hedef koyarken bu özelliklere dikkat etmek önemlidir. Aksi taktirde hedef başarılabilir olmaktan çıkar.  İster kariyer ile ilgili ister kişisel olsun tüm hedefler için bu durum önemlidir.

Şimdi 2017 kapıya dayanmışken düşünelim bakalım bu yıl neler yapmak istiyoruz. Elimize bir kağıt kalem alalım.  İlk önce kariyerimiz için neler hedefliyoruz onları yazalım. Sonra nasıl başarabileceğimize ait planlar yapalım. Sonra da bizi kişisel olarak neler mutlu edebilir onları yazalım. Şu hayatın stresinden bizi uzaklaştıracak, kendimizi iyi hissettirecek neler var onları gözden geçirelim.  

Hepiniz sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir 2017 diliyorum.