Türkiye; 

15 Temmuz gecesi büyük badire atlatan bir ülke. 

Bunca badirelere karşı 2023, 2071 hedefi olan bir ülke. 

Bunca darbe girişimlerine, sıkıntılara rağmen hedefi olan bir lideri ile beraber hedeflere koşan bir ülke..

15 Temmuz gecesi asker görünümlü bir avuç teröristin darbe kalkışmasını bastırarak  dev projelere ara vermeden mazlumların sesini duymazdan gelmeyen Devlet-i Aliyye olan bir ülke.

15 Temmuz kalkışmasını engelleyen milletin büyük, güçlü Türkiye olma yolunda koşmaya ara vermeyen bir liderle Sayın Cumhurbaşkanı'yla koşan bir ülke.

Evet, 15 Temmuz gecesi bir ihanet kalkışması, bu kalkışma ülkeyi şaşkınlığa boğdu. Büyük millet olan bu aziz millet çoluk çocuk, ihtiyar genç demeden hemen sokağa çıktı. Yerden, gökten o hainler ölüm saçarken millet demokrasi çiğnemesin, millet iradesi çiğnenmesin diye meydanlardaydı. Elde bayrak, dilde tekbir, koştu meydanlara bu aziz millet.

Kimi tanka kafa tuttu, kimi silaha. 

Nice yiğit şehit düştü, büyük güçlü Türkiye'yi engellemek isteyenlere karşı millet meydanlarda demokrasi dersi verdi. 

15 Temmuz ihanet kalkışması milli irade ve Anadolu'nun yiğit evladı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından engellenmiş, püskürtülmüştü. 15 temmuz olayını atlatan Türkiye mazlumların sesine duymazdan gelemezdi.

Öyle oldu.

Türk milletin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetleri tam da Mecirdabık Zaferi'nin 500. yıldönümünde Mecirdabık ruhuyla Fırat Kalkan Operasyonuyla Suriye topraklarına girdi. 

Fırat Kalkan Operasyonu, 15 Temmuz gecesinin seyrini değiştirdi, operasyonu Aziz Kahraman Ömer Halisdemir komutanı Zekai Aksakalı Paşa yönetti. 

Türk silahlı kuvvetleri, Suriye topraklarındaydı artık. 

Peki, silahlı kuvvetler neden Suriye'ye girdi. DAEŞ ve diğer terör örgütlerinden Kuzey Suriye'yi temizlemek için.

Bir nevi Türk Silahlı Kuvvetleri, Bodrum'da kıyaya vuran 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin, fotoğraf makinesini silah sanıp ellerini havaya kaldıran 4 yaşındaki Hudea'nın, hava saldırısına maruz kalan enkaz altına çıkarılan 5 yaşındaki Ümran Daknes'in, Suriyeli mazlumların dünyayı dar eden Suriye terör örgütlerine karşı mazlumların gür sesi Cumhurbaşkanımızın emriyle Suriye topraklarına girdi. 

Zekai Aksakallı paşanın komutanlığında Fırat Kalkan Operasyonu gerçekleştirdi. DAEŞ kontrolünde olan bir çok bölge silahlı kuvvetlerimiz tarafında geri alındı. 

Mazlumlara yardımların ulaşması için manevra alanını açılmış oldu. 

Operasyondan dakika dakika bilgi alan cumhurbaşkanımıza operasyonu yöneten Genelkurmay Başkanımız ve Zekai Aksallı Paşamıza ve operasyonda yer alan, mazlumların sesine kulak veren, Mercidabık ruhuyla kahramanca operasyon yapan askerlerimize şükran borçluyuz. 

Allah razı olsun. 

500 sene önce Mercidabık'ta zafer kazanan Yavuz Sultan Selim'in torunları yine mazlumlara yardım için Suriye topraklarında.  

İş sadece bu kadarla bitmemiş değil. 

26 Ağustos 1071 Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Ebu'l-Feth Sultan Muhammed Alparslan'ın Malazgirt Zaferi'nin 945. yılında ise bu sefer Avrupalıların kapıları boğazın 3. gerdanlığı olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıldı.

 

Avrupa'ya 3. geçiş köprüsü açan Yavuz Sultan Selim'in torunu Muhammed Alparslan izinden giden ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan'dı. 

Türkiye bunca badire atlatırken, dev projeleri lideriyle gerçekleştiriyor. 

Bir yandan darbe girişimini atlaşmış, diğer yandan mazlumların sesine kulak verip Fırat Kalkanı Operasyonu ile mazlumlara umut olan, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak lafla değil icraatla olur diyen lider, Türkiye'nin ve ümmetinin şahlanması için gecesini gündüzüne katıyor...

Hem Türkiye ve ümmet şahlanıyor. Bundan sonra Allah'ın izni ile şahlanmaya devam edecektir.

Mercidabık Zaferi ile Yavuz Sultan Selim ile 1071 ile Anadolu kapılarını Türklere açan Muhammed Alparslan ve askerlerimizi rahmetle, minnetle duayla anıyorum. 

Allah onlardan razı olsun...