2 Ocak Cumartesi günü Mevlid Kandilini idrak ettik. Bu mutlu günümüzde Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi bizlere ikinci bir mutluluk yaşattı. Kuruluşunun 20. Yılı dolayısı ile bir etkinlik düzenlemiş Konya Şubesi ve kuruluşundan günümüze başkanlık yapan bütün değerli insanları bu etkinliğe davet etmiş.

Bu durum Türkiye'de faaliyet gösteren dernek ve STK'lar için alışılmamış bir olay. Her gelen yönetim enkaz devraldığını söylediği için eski yöneticiler bu yükün altında kalmamak için daha önce başkanlık yaptıkları dernek veya kuruluşa uğramamayı tercih ederler. Bu durum Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinde farklı yürüyor. İş başına gelen her yeni yönetim bir öncekine yaptıkları hizmetler için teşekkür edip, asıl işlerinin bundan sonra başladığını hatırlatıyor ve onların tecrübelerinden her zaman yararlanılacağı kendilerine iletiliyor.

Bu sözler takip edebildiğim kadarı ile havada kalmıyor. Yaklaşık altı yıldır Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesine devam ediyorum. Benim tanıştığım 2009 yılından bu yana görev yapan başkanlar Ahmet Köseoğlu ve Bekir Şahin, Mehmet Ali Köseoğlu başkanlığında görev yapan yeni yönetimin düzenlediği etkinliklerin birçoğunda yer aldılar. Desteklerini hiçbir zaman kendilerinden görevi devralan yeni yönetimden esirgemediler.

Böylesine saygı ve sevgi çerçevesinde çalışan bir kuruluş olan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, bu özelliğini 20. yaş kutlamasında da ortaya koydu. Ankara'dan Onursal Başkan Mehmet Doğan ile birlikte TYB Başkan Yardımcısı Ferhat Koçak ve TYB Başdanışmanı İ. Ulvi Yavuz'un katılımı ile gerçekleşen kutlamada Konya Şubesinin yönetiminde görev yapan bütün değerli dostlara, asil, yedek ayrımı yapılmadan takdirname belgesi verildi.

TYB Konya Şubesi bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği otuzun üzerinde etkinlik ile gerçekten Konya Kültür Hayatında önemli bir yer tutuyor. Konya Kültürüne sağladığı katkının yadsınamayacak bir yer tuttuğu inkâr edilemeyecek bir gerçek olan TYB Konya Şubesinin bu başarısının yerel yönetim ve idareciler tarafından da takdir edildiğini düşünüyorum. Bu düşünceye varmamın sebebi Şehir Meydanı yanına yapılan Konya Evlerinden birisinin TYB Konya Şubesine tahsis edilmesi! Ancak tahsis edilen bu bina bir türlü bitirilemedi! Eski bina da meydan düzenlemesi sırasında hayat duvarlarının yıkılması sebebi ile rantabl bir şekilde kullanılamıyor.

Yetkililer işleri hızlandırıp TYB Konya Şubesi için ayrılan binayı bir an önce hizmete sokabilirlerse önümüzdeki faaliyet sezonunda kalitesi daha da artırılmış hizmetleri Konya halkının hizmetine sunmakta kararlı olan kuruluşa büyük katkıda bulunmuş olurlar.  

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesine Başkan Mehmet Ali Köseoğlu nezdinde önümüzdeki faaliyet yılında başarılar diliyorum.

***

Değerli dostum Doçent Doktor Abdülhamit Avşar'ın TRT İstanbul İl Müdürlüğü görevine atandığını, yine değerli dostum Ahmet Akçakaya'nın Ankara Radyo Müdürlüğü görevine getirildiğini öğrendim. Her iki dostumun da geçmişte yaptıkları görevlerde göstermiş oldukları başarıyı yakinen bilen birisi olarak bu görevlerinde de başarılı olacaklarına kalben inancım sonsuzdur. Abdülhamit Avşar ve Ahmet Akçakaya'ya yeni görevlerinde başarılar diliyorum.