1980 yılında başlamış olduğum devlet memurluğu görevimden 25 yıllık bir çalışma süresi sonunda 2005 yılında kendi isteğimle emekli oldum.

Kendi mesleğimden olanlardan örnek vermem gerekirse eğer emekliler, uzun süren memuriyet hayatlarından sonra ya bir ticari iş yapmaya soyunuyorlar ya da bir başka sektörde yeniden iş hayatına atılma gayreti içine giriyorlardı. Böyle yapanların içinde elbette istisna diyebileceğimiz sayıda başarılı olanlar çıkabiliyordu. Ancak her iki durumda da kısa bir süre sonra genellikle büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyordu. Zira bu konularda ya tecrübesizliklerinin kurbanı oluyorlar ya da patronluk sendromuna tutulup işin ilmiyle değil duygusal yönüyle ilgileniyorlar ve neticede de bu kaçınılmaz son ile karşılaşıyorlardı.

Bunların dışında kalan önemli bir bölüm ise kahvehane köşelerinde ömür tüketiyorlardı.

Karşılaştığım bu gerçekler beni farklı bir ilgi alanına, zaten çocukluk yıllarımdan beri kendimde var olduğunu hissettiğim ve bildiğim yazma ve okuma faaliyetleri ile ilgili alanlara yönlendiriyordu.

Geri kalan ömrümü yani emeklilik yıllarımı geçirmek için yerleşmeye karar verdiğim Konya’mızdaki kültür ve sanat alanındaki faaliyetleri araştırıp o faaliyetlerin içine bir şekilde girme çabası içinde oldum. Faal memuriyet hayatımda hayal ettiğim konuların içine girme ve hayallerimi gerçekleştirme safhasındaydım artık. Zira bu faaliyetleri yürütenlerin, ister mektepli olsunlar, isterse alaylı olsunlar “herkesin çok iyi insanlar” olduğundan asla şüphem yoktu.

Bu insanların; kimi yazar, kimi şair, kimi ressam, kimi fotoğraf sanatçısı, kimi gezgin, kimi yorumcu önemli bir kısmı da bu güzellikleri izlemeyi, dinlemeyi bu güzelliklerden faydalanmayı arzu eden bu güzelliklerle bezenmeyi hedef haline getiren güzel insanlardı.

“Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” diyen Neşet Ertaş’ın veciz sözü bence; yazarlar, şairler, ressamlar, fotoğraf sanatçıları ve diğer bütün güzel sanatları icra edenler için de geçerliydi.

İşte bu güzellikler ve güzel insanlar arasında ben de kendime, kıyıda kenarda da olsa bir küçücük yer aramaya koyuldum. Emekli olalı on beş yıl oldu. Böyle güzellikler içinde olmaktan çok mutluyum. Ömrüm ve sağlığım bana bu imkânları sağladığı sürece de bu mutlulukları yaşamaya devam edeceğim inşallah.

Bu süre içinde çok farklı yayın organı ve kuruluşunda yüzlerce yazım ve şiirim yayınlandı. Daha önceki yıllarda bu yayın ve yazın alanının içinde olsam da yazın konusunda bir kapı aralanmamda emeği olan İsmail Detseli Ağabeyime, “Gönül Sızımın Bam Telleri/Şiirlerim” isimli kitabımı çıkarmamda teşvik etmede öncü olan Yazar Anuş Gökce Hanımefendi ve kıymetli eşleri Gazeteci Yazar Sadık Gökce ve şiirlerimin yayınlanma ve bir kitapta yer alma konusunda değerli bulan ve kitabımın “sunum” yazısını yazma büyüklüğü gösteren Konya’mızın duayen edebiyat ve Kültür Adamı Prof. Dr. Saim Sakaoğlu Hocama buradan teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

2010 yılı öncesinde TYB Konya şubemiz, Kılıçarslan Meydanı’ndaki “çiçek ve böcekle” bezeli mütevazı bahçeli eski binasında faaliyetlerini yürütüyordu. O tarihlerde TYB Konya Şb. Başkanımız Sayın Ahmet Köseoğlu Beyefendi idi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü seçimin yapılacağı Kılıçarslan Konferans Salonuna ilk gelenlerdendim. Zira TYB seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olmamın heyecanı vardı üzerimde. Saat 10.30’da şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı söylendikten sonra gündem maddelerine ve konuşmalara geçildi.  

İlk olarak, iki dönem başkanlık yapan ve bu toplantıda da özellikle vurgulanan “mütevazı kişiliği” ile hepimizin gönlünde özel bir yer tutan Prof. Dr. Hayri Erten Hocamız konuştu.  TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan HOcamız ve bir önceki Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve halen Konya Milletvekili olan Tahir Akyürek’in konuşmalarının ardından seçime tek aday olarak giren Sayın Ahmet Köseoğlu oy birliği ile yeniden TYB Konya Şube Başkanlığı görevine getirildi.

TYB Konya Şubemizin 13. Olağan Genel Kuruluna; Konya Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sayın Mustafa Arslan ile birlikte çok sayıda gazeteci, şair, yazar ve akademisyen ve TYB Konya Şube üyeleri katıldı. Ayrıca TYB Konya Şubesi eski dönem şube başkanları ve Karatay Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kaçar, Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Düz, Meram Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Şenyiğit, Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Selçukya Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat da katılanlar arasındaydı.

Yapılan konuşmalarda da vurgulandığı üzere, 52 haftalık programlarla karşımıza çıkan TYB Konya Şubemiz diğer şubelere nazaran en faal şube konumunda… Sayın Ahmet Köseoğlu Başkanımız ile birlikte çok daha ileri hedeflere ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Hem Sayın Başkanımıza hem de yönetim kurulu ile birlikte diğer organlarda görev alan çalışma arkadaşlarına hayırlı görevler ve başarılar diliyorum.