Konya merkezde bulunan halka açık tuvaletler sayesinde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin tuvaletleri ücretsiz yapması da, vatandaş için önemli bir hizmet oldu. 

Belediyeye ait tuvaletlerin yanında, camilerimizin de hemen hemen hepsinde şadırvan ve tuvalet bulunuyor. Kimisi ücretli kimisi ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Ücretli olması da çok mühim görülmüyor vatandaşlar tarafından. Çünkü, özellikle merkezdeki camileri kullanarak namaz kılmak isteyen vatandaşlar, mecburen tuvaletleri de kullanıyor. Bu bakımdan ücreti de vermek zoruna gitmiyor kimsenin. Ayrıca verilen ücret de zaten genelde camilerin ihtiyaçları için kullanılıyor. Helal-i hoş olsun...

Ancak tabi, vatandaşların bu hizmeti eksiksiz ve sorunsuz da alabilmesi gerekiyor.Özellikle kış aylarında soğuktan dolayı bazı olumsuz durumlar yaşanabiliyor. Bu neden yaşandı diyecek değiliz. Soğuktur, gelir, sular donar, akmaz... Olabilir. Ancak bu durum bakımı yapılarak giderilmiyorsa, orada sorun var demektir. 

Bir okuyucumuz da bu konuda şikayette bulundu. Hacıveyiszade Camii'nin yanındaki tuvaletle alakalı bir şikayetti bu. Okuyucumuz şikayeti, tuvaletteki suların akmadığı yönünde. Sular akmadığı gibi, akmayan sular için herhangi bir uyarı da yok. Haliyle vatandaş tuvalete girince, suyun olmadığını sonradan fark ediyor ve zor durumda kalıyor. Bir de o vatandaş namaz kılacaksa, vay haline!

Mağdur olan okuyucumuz, tuvaletin sorumlusuna durumu söylüyor. Görevli; birkaç kere konuyu yetkililere bildirdiğini halan çözülmediğini ifade ediyor. Bunun üzerine okuyucumuz bizzat yetkilere şikayetini dile getiriyor. Önce İl Müftülüğü'ne gidiyor. Orada; “Buranın sorumluluğu bize ait değil, Selçuklu Belediyesi bakıyor” cevabı alıyor. Bunun üzerine okuyucumuz Selçuklu Belediyesi'ni arıyor. Selçuklu Belediyesi'nden de; “Oranın sorumluluk alanı İl Müftülüğü'nde. Şikayetinizi oraya söyleyin” cevabı alıyor.Ataların bir lafı var; “Suça sahip bulunmaz.” Durum tam da böyle olmuş. 

Ortada bir olumsuzluk var, vatandaşın bir şikayeti var ancak muhatap bulmak kolay olmuyor. Topu atan atana. Vatandaş ortada top kovalasın dursun! Biz görevimizi yapalım, durumu yetkililere bildirmiş olalım. Vatandaş şikayetçi. Hacıveyiszade Camii'nin tuvaletinin suları akmıyor. Kim üstüne alıyorsa, yetki kimdeyse -zahmet olacak ama- bir bakıversin de vatandaş ihtiyacını gidersin Müslümanlar!Sevgi, saygı ve dua ile...