Geçen yıl Mayıs ayında TTNET üyeliğimi iptal etmiştim. Üyeliğimi iptal ettirmemden sonra birkaç kez telefon geldi niçin iptal ettirdiğimi ve istersem daha cazip fiyatlarla üyeliğimi yenileyebileceğimi belirttiler, telefonun diğer ucunda bulunan görevliler. Ben her seferinde üyeliği yenilemeyeceğimi belirttim ve bu konuda kararlı olduğumu söyledim.

Bu işin üzerinden nerede ise altı aydan fazla bir süre geçti. Ben konuyu unutmuştum. Cuma günü telefonuma gelen bir mesaj, TTNET elemanlarının bu konuyu unutmadığını gösterdi bana. Mesajda TTNET üyeliğimin 18 Ocak'ta yeniden başlayacağı ve bu tarihten sonra faturalandırılacağı belirtiliyordu.

Yani “benim bu konuda düşüncelerimin hiç önemi yokmuş gibi kendi kendilerine aldıkları bir kararla benim iptal ettirdiğim TTNET hattı tekrar hareketlendiriliyor ve bana faturalandırılacağı” bilgisi veriliyordu.

Hemen TTNET telefonunu çevirerek bir yanlışlık olduğunu ve benim böyle bir talebimin olmadığını bildirmek istedim. Santral numarasından sonra birkaç yere yönlendirilmenin ardından nihayet bir müşteri temsilcisine bağlanabildim. Telefonun ucundaki kibar hanımefendi, nasıl yardımcı olabileceğini sordu. Ben, durumu anlatıp böyle bir talebimin olmadığını belirttim. TTNET hattımın yeniden çalışır hale gelmesini istemediğimi, söyledim. Hanımefendi böyle bir işlemin yapılabilmesi için “ISLAK İMZA” olması gerektiğini, bunun için de ancak yetkili bir TTNET bayiinden dilekçe vererek bu işi çözebileceğimi, söyledi.

Ben, “zaten geçen yıl Mayıs ayında böyle bir dilekçe verdiğimi” belirterek bu işlemin niçin iptal edilmiş olabileceğini, sordum. Hanımefendi, “iptal işleminden sonra bana edilen telefonlardan birisinde hattımın açılması yönünde bir imada bulunmuş olacağımı ve bu yüzden hattın açılma mesajının tarafıma gönderilmiş olabileceğini” söyledi. Ben de madem bir telefon konuşması ile hat işlerlik kazanabiliyorsa bu telefonumla da iptal edin, dedim. Hanım efendi böyle bir yetkilerinin olmadığını; ancak vereceğim bir dilekçe ile bu işlemin iptal edilebileceğini yineledi.

Her ne ise baktık ki olmuyor, 18 Ocak sabahı erkenden TTNET merkezine gidip dilekçemizi verdik. Burada da aynı konuşmalar tekrar etti. Bir şikâyetim varsa dilekçe vermem ve gerekirse yaptığım telefon görüşmelerinin tekrar dinlenmesi yönünde bir talepte bulunmam istendi.

Bu konuda mağdur edilmiş birkaç vatandaş daha vardı binada. Bu işler böylesine büyük bir kurumda nasıl oluyor? Müşterilere telefon eden elemanlar pirim esasına göre çalıştıkları için kafalarına göre bir tarih belirleyip, hattını iptal ettiren vatandaşları yeniden abone kaydedip fazla pirim alma peşinden mi koşuyorlar?

Bu iptal işlemlerinin çoğu, üyelik bittikten sonra yüksek fiyatla üyeliğe devam etme seçeneği ile karşı karşıya kalan vatandaşlar. Önce gösterilmeyen esneklik, üyelik iptal edildikten sonra gösteriliyor; hatta daha öncekinden daha düşük bir fiyatla üyelik teklif ediliyor. Mesela benim üyeliğim 49 TL. idi. Süre bitince yenilemeye gittim, bana teklif edilen fiyat 70 TL. idi. Daha düşük bir fiyat yok mu diye sorunca, “en cazip teklifimiz bu” denildi. Şimdi ise yeniden ve daha fazla imkânlarla 49 TL'ye üyelik teklifinde bulunuluyor. Aradan geçen altı aya rağmen bu teklifi yapabiliyorsanız o zaman yine aynı şartlarda üyeliğim niçin yenilenmedi? Elde bulunan üyeler yolunacak kaz olarak mı görülüyor?

Buradan TTNET yöneticilerine sesleniyorum. Lütfen hali hazırda üye bulunan abonelerinizi yolunacak kaz olarak görmeyin. Hatta uzun süreli üyelikleri bulunanlara bazı avantajlar sağlayın. Elemanlarınızı daha sıkı denetleyip, sırf fazla pirim alabilmek uğruna vatandaşın mağdur edilmesini önleyin.