Konyaspor, son iki sezonda muhteşem bir başarıya imza atarak, lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası elde etti. Ayrıca, Avrupa Ligi’ne iki sene üst üste giderek Anadolu kulüpleri için zor olan bir şeyi daha başarmış oldu.

Hal böyle olunca beklentiler hep yükseldi. İki senedir ne kadar sakin olunması ve acele edilmemesi gerektiğini ifade etsek de, bu önüne geçilmesi zor bir durum. Konyaspor taraftarı ligde üst sıralarda yer almazsa, Avrupa Ligi’nde yine bu şekilde bir sonuç olursa taraftar mutlu olmayacak. 

Onun için o günlere hazırlıklı gitmek gerek. Aykut Kocaman’ın takımdan ayrılacağı herkes tarafından uzun süredir biliniyordu. Konyaspor yönetimi de Ocak ayından bu durumu bildiği için, hazırlıkları başladı. Konyaspor scout ekibinin, futbolcu izlediği ve yeni sezona istenilen şekilde ve tam olarak hazır olunacağı ifade edildi. 

Konyaspor scout ekibinden midir, yönetimden midir yoksa yeni hoca Mustafa Reşit Akçay’da mıdır bilinmez, Konyaspor transferde geç kaldı. Bazı oyuncularından satışından bu bölgelere transfer ihtiyacı doğdu. Ancak zaten bu oyuncuların takımdan ayrılacağı çok önceden biliniyordu. Barry Douglas’ın gideceği devre arasından, Mehmet Uslu ile sözleşme yenilenmeyeceği sezon başından biliniyordu. Ancak, sezon kampı başlamasına rağmen Konyaspor, halen bu bölgelere transfer yapmadı.

Yeşil beyazlı takımda halen birçok mevkide eksikler söz konusu. Bununla bitmeyen gitmesi muhtemel oyuncular düşünüldüğünde, Konyaspor işlerine karışık olduğunu görülüyor.

Ömer Ali Şahiner, devre arasından Trabzonspor ile görüşmüş ancak transfer gerçekleşmemişti. Oyuncunun ismi bunun dışında birçok takım ile anıldı ve konuşulmaya devam ediyor. 

Ayrıca, defans hattında bulunan Jagos Vukovic’in durumu halen netleşmedi. Yönetim bu oyuncuya tekliflerin olduğunu ve değerlendirdiklerini ifade etmişti. Vukovic’in satılması veya takas edilmesi durumunda bu bölgede çok büyük bir boşluk olacak. Kartal’da şu an stoper olarak Selim Ay, Ali Turan ve Vukovic bulunuyor. 

Konyaspor’da yeni transferlerin en geç Erzurum kampına yetişmesi gerekiyor. Yeni gelecek oyuncuların şehre, takıma, arkadaşlarına, hocaya alışması ve adapte olması birçok gün içinde olmayacaktır. Yıllardır ligimizde birçok takım, (daha önce biz de yaşadık) oyuncuların ve takımın yeni olmasından dolayı ilk haftalarda kötü sonuçlar alarak lig sonunda büyük sorunlar yaşadı. 

Az transferin yapıldığı birkaç sene öncesinde bile Konyaspor lige kötü başladı. Bu sorunların çok önceden tahmin edilerek çözüm bulmak gerekiyordu ancak biz ilk iş olarak sportif direktör transfer ettik. Konyaspor şu ana kadar Patrik, Traore, Mehdi, Seddar ve Anadolu Selçukspor’dan gelen oyuncuları takıma dahil etti. Gidecekler mutlaka olacaktır. Reşit Akçay’ın nasıl bir tavır sergileyeceğini ben merakla bekliyorum.