Dün sabah farklı bir Konya'ya uyandık...

Hoş, bugün dünden farklı olmadı. Yarın da farklı olmayacak...

Konya'da trafiğin belli başlı yerlerde sıkıştığı, içinden çıkılmaz bir hal aldığı hepimizin malumu...

İçinde yaşadığımız için biliyoruz trafikte yaşanan sıkıntıları. 

Haziran ayında okulların kapanması ile birlikte nispeten rahat bir nefes almıştık. Sabah ve akşam saatlerinde trafikte yaşanan sıkışıklıktan, korna seslerinden, insanların bir telaşla bir yerlere ulaşmaya çalışmasından mütevellit olan Konya manzaraları zihnimizden silinip gitmek üzereydi ki, okulların açılması ile birlikte 3 ay öncesine dönüverdik. 

Özellikle şehrin merkezi yerlerinde yaşayanların büyük bir bölümü güne korna sesleri ile başladı. 

Kurban Bayramı'nın ardından başlayan ilk mesai de tuzu biberi oldu. Trafik içinden çıkılmaz bir hal alıverdi. Küçük çaplı, maddi hasarlı trafik kazaları da peş peşe geldi. 

Şu Alaeddin Tepesi çevresi, Anıt'tan Zafer'e giden yol, Alaeddin Tepesi'nden Mevlana'ya giden yol, bununla bağlantılı olarak Bedesten'in yanından Kadınlar Pazarı'na kadar uzanan yol artık ihya edilmeli. 

Ne yapılır, nasıl yapılır, bilemem. Bazen düşünüyorum burada ne yapılabilir diye. Aklıma birbirinden ilginç konular geliyor. Kendi fikirlerim içerisinde en çok hoşuma giden ise bahsettiğim bölgenin trafiğe tamamen kapatılması...

Artık çekmiyor işte. Raylı sistem bu güzergahlara yakın yerlerden geçiyor zaten. Belediye otobüsleri için de alternatif yollar kullanılabilir. 

Belediye otobüsleri demişken, Alaeddin Tepesi'nin Ankarayolu'na bakan yamacında Teksas olarak bilinen otobüs durakları var. Durakların olduğu yerde insanlar yaz boyunca güneş altında bekletildi. 

Bu durakların da artık taşınmasının vakti geldi gibi duruyor. Şehrin büyümesi, kalabalığın artması, yolların araç trafiğini çekemez hale gelmesi, biraz risk gibi görünse de belli başlı önlemleri almaya itiyor insanı. 

Bir de yol kenarı park yerleri var...

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e yüz yüze görüştüğümüzde bu konuyu açmıştım. 'Üzerinde düşünülebilir ve çalışılabilir' demişti. 

Yol kenarlarının belediye eli ile park olarak işletilmesi de trafik yoğunluğunu artırıyor. Belediye otopark olarak şeritlerden bir tanesini işletiyorsa da, yanına ikinci bir şerit daha oluşturuluyor duyarsız ve umarsız sürücüler tarafından. 

Sonra kocaman yol, tek şeritli bir hal alıyor. 

Şimdiye kadar bir şekilde idare edildi. Okulların kapalı olduğu dönemde trafik bu kadar yoğun değildi. 

Şimdi okullu olduk. Servisler harekete geçti. Öğretmenler başta olmak üzere birçok memur toplu ulaşımdan ziyade kendi özel aracı ile okula ulaşmak için yola çıktı. 

Halihazırda trafiğimiz de yoğundu. 

Kısaca söyleyecek olursak, bu böyle devam ederse yakında girdiğimiz trafikten çıkamaz hale geleceğiz. 

Önlem almak ve düzenleme yapmak lazım diyorum. Nokta...