Teşekkürler Milli Takım, Teşekkürler Kazakistan

Selçuklunun başkenti Konya'da A Milli Futbol Takımımız, torun Selçuk'un maçın sonlarında topu rakip kale fileleri ile buluşturması sonucu Fransa vizesini direk aldı. 

Maça santraforsuz çıkan A Millilerimiz her ne şart altında olursa olsun kendilerine lazım olan bir puanı alıp Play- Off'a kalmayı kafalarına koymuşlardı. İlk yarıda istediğini alan Milliler kendisini zorlayacak olan Hollanda'nın iki farklı mağlup durumda oluğunu öğrenmenin morali ile soyunma odasına gittiler.

Hollanda'nın mağlup olması bizi rahatlatmış, Play- Off  hesapları yerini direk finallere katılma hesaplarına bırakmıştı. Bunun için de Letonya deplasmanında oynayan Kazakistan'ın kazanması gerekiyordu. İkinci yarıda bu istek ve dopingle sahaya çıkan millilerimizde kadroda değişiklik yoktu ama oyuncular biraz daha hırslanmıştı. Kazakistan'ın öne geçmesi üzerine Fatih Terim kazanmak için risk alma vakti geldiğine karar verdi ve oyuncu değişikliklerine başladı. Oyuna Gökhan Töre, Cenk Tosun ve Umut Bulut'u soktu.

Değişikliklerle biraz hareketlenen milliler, Gökhan Töre'nin zamansız gördüğü kırmızı kart ile biraz sarsılır gibi oldular. İşte tam bu moral bozukluğunun yaşanacağı dönemde devreye seyirci girdi. Birden hareketlenen tribünlere sanki sihirli bir el değdi ve kırk bin kişi hep bir ağızdan “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” avazıyla ile stadı inletti.  Bu uyanmada sahadan tribünlere el kol hareketi yaparak destek isteyen kaptan Arda TURAN'ın büyük katkısı oldu.

Tribünler NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sloganından sonra ikinci sloganlarına geçti. Bu slogan da yine milli duyguları harekete geçiren “HER ŞEY VATAN İÇİN” sloganı idi. Art arda gelen bu sloganlar millilerimizi tekrar hareketlendirdi. Bu hareketlenme sonucunda kazanılan bir serbest vuruşta SELÇUK İNAN, Selçuklunun başkentinde bu işi kendinin çözmesi gerektiğine olan inançla topun başına geçti. Topu öyle bir yere gönderdi ki kaleci müdahale etmesine rağmen topun filelerle buluşmasını engelleyemedi.

Sonuç olarak NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE şeklinde slogan atan taraftarların desteklediği bir takım, o güne kadar grupta galibiyeti olmayan başka bir Türk Ülkesine ait takımın ilk defa kazanması ile direk Fransa'ya gitmeyi hak etti. Böylece ilk defa zımni de olsa Türk Dayanışması ile hedefe ulaşmış olduk.

(NOT: Daha önce bu tür bir dayanışma aleni olarak Almanya- Avusturya arasında izlemiştik yeşil sahalarda.)