Konya, Mersin, Ankara, İstanbul ve yakında Denizli’de açılacak olan Türkiye’deki 4 büyük Apple bayisinden birisi Gürgençler, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde başta grafik tasarım olmak üzere diğer bölümden öğrenciler ile biraraya gelerek, Neden Mac? ve Mac’in öğrencilere katkıları üzerine bir konferans gerçekleştirdi.  

“MAC ÖĞRENCİLERİN ALT YAPILARINI HAZIRLAYACAK”

Toplantı ile ilgi bilgi veren Gürgençler Firması Genel Koordinatör Yardımcısı Feride Ercan, “Apple’ın Türkiye’deki 4 bayisinden birisiyiz. Bugün grafik tasarım, mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencileri ile biraraya geliyoruz. Toplantımızda “Neden Mac?” konusunu hep birlikte tartışacağız. Baktığımızda hepsi bilgisayar ama neden Mac ve Mac’i diğerlerinden ayırt eden şeyler neler bunları irdeleyeceğiz. Mac’in yazılım farklarından bahsedeceğiz. Selçuk Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü’nde zaten Mac kullanılıyor. Öğrencilerin eğitimlerini tamamlayacak, alt yapılarını hazırlayacak tek bilgisayar da Mac” dedi.

“TOUCH BAR YENİ BİR DENEYİM KATTI”

Gürgençler Apple Eğitim ve İş Geliştirme Uzmanı Emre Coşkun, Mac’i tanıttığı konferansta Mac’in öğrencilere sağladığı kolaylıklardan söz ederek,  “Bugün sizlere Macbook’un kullanım özellikleri ve alanlarından sizlere bahsetmek istiyorum.  Onun dışında Mac’in diğer bilgisayarlarla arasındaki farkları anlatacağız. Yazılım farkının yanında  Mac, stabil çalışan bir işletim sistemine sahiptir. Mac’in bir ekosistemi vardır. O ekosistemde Mac, Ipad, Iphone ve Watch ile bağlantısından söz etmek istiyorum. Apple markası endüstriyel tasarım olarak çok farklı bir konumda yer alıyor. Markasından ziyade macbook donanım ürünlerinin kalitesinin yüksek olduğunu belirtebiliriz. Aslında Apple bir yazılım firmasıdır. Apple’ın çıkış amacı yazılım odaklıdır. Firmada yazılım-donanım uyumluluğu yüksek. Bu sayede firmanın bu kadar ürünleri stabil çalışabiliyor. Firmanın kalitesel deneyimi yazılım-donanım uyumluluğumdan kaynaklanıyor. Çoğu insan Mac diyince çok pahalı, kullanımı zor ve herkesin kullanamayacağı bir ürün olarak bakıyor. Ama aslında gerçek öyle değil. Bu ürünleri kullanmak inanılmaz derecede kolay. Mac diğer bilgisayarlardan farklı olarak da sizin işleminizde en iyi deneyimi sunar ve hızınızın artmasını sağlar. Macbook Pro ile birlikte touch bar özelliği de gündeme geldi. Bu adım bilgisayarlarda farklı bir deneyim tecrübesi kazandırdı. Touch bar ,normal f1, f2 fonksiyon tuşlarının yerini alan retina çözünürlükte cam bir şerittir. Fonksiyonun standart f1, f2 tuşlarının yerine aslında touch bar ile sizin girdiğiniz programlara, uygulamalara özel olarak değişkenlik gösterir. Yani bunu şöyle anlatmak gerekirse, ben internet aracına gittiğim zaman o tarayıcıda bana favori kısa yollarımı touch bar ile elimin altına getiriyor. Mesela Adope’ta bir işlem yaptığınız zaman ileri-geri-yapıştır gibi kısayolları hiçbir şey yapmadan touch bar ile yapabiliyorsunuz. Diğer yandan retina ekran, öğrencilerin en çok ilgisini çeken ve sizin işinize yarayacak şey. Bu ekran sayesinde tüm ortam koşullarında çok rahat şekilde ekranınızı görüntüleyebilirsiniz ve doğru renk alabiliyor olacaksınız. Normal bildiğimiz ekranlar 3 ana renkten oluşan ekranlardır.  Macbook da ise standart ekranlardan farklı yüzde 25 daha fazla renk seçeneği bulabilirsiniz” diye konuştu.

UFUK KENDİRCİ 

Editör: TE Bilişim