AKINSOFT ve AKINRBOTICS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özgür Akın, dijital dönüşüm kapsamında seminerler gerçekleştirmektedir. Bu kapsamda Kırgızistan’da biri dizi seminer veren Akın ilk seminerini Manas Üniversitesi Uluslararası Girişimcilik Kongresi “Büyük Verinin Kılcal Damarları İnsansı Robotlar ve Dijital Dönüşüm” konulu konferans gerçekleştirdi.Açılış programına Türkiye Cumhuriyeti Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi Bakan Yardımcısı Almaz Sazbakov, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bişkek Temsilcisi Atınç Keskin, KTMÜ Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı,Rektör Vekili Prof. Dr. AsılbekKulmırzayev,KTMÜ Rektör Yardımcısı Hüseyin Öğüt, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi,  Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Sakarya, davetli konuşmacılar Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sahavet Gürdal, akademisyenler, öğrenciler, iş dünyasından temsilciler ve basın mensupları katıldı.2. Konferansını Manas Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Öğrencisi ve İşletme Öğrencileriyle gerçekleştiren Akın son seminerini CusupBalasagun Kırgız Milli Üniversitesi yönetim kadrosu ve akademisyenlerine gerçekleştirdi. Seminerin ardından katılıcılara sertifika töreni düzenlendi.

Ardından Türkiye Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Kırgızistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Sayın EldarAbakirov, K.C. Bilişim Teknolojileri ve İletişim Devlet Komitesi Başkanı Sayın BakıtŞarşembiev, K.C. Hükümetine Bağlı Yatırımları Destekleme ve Koruma Ajansı Başkanlığı Sayın RustamSaparov ile görüşen Akın, “Bizim tarihimiz bir kültürümüz bir geleceğimiz de bir olacak. Geçmişte birçok şeyi paylaşmışız bugünde birçok değeri paylaşabileceğimizi çünkü kültürümüzün bir olduğunu gelmeden önce biliyorduk geldiğimizde de yakından görme imkanı bulduk. Bu tarihsel ve kültürel birleşmenin aynı zamanda bir güç ve ekonomi birleşmesiyle güzel sonuçlar çıkaracağımızı düşünüyorum.” dedi. Yüksek teknolojinin uzmanlık alanı olduğuna değinen Akın, Kırgızistan - Türkiye bağlarının ve ticari hacmin büyümesi, aynı zamanda Kırgızistan’ın milli gelirinin yükseleceğini düşünüyorum” dedi.Kırgızistan’da Dijital Dönüşüme destek verirken, Kırgızistan yatırım planlarını da paylaştı. 

Ardından tarihi ve kültürel gezilerde bulunan Akın, Ata yurdumuzda güzel dostlar biriktirdiklerini ve Kırgızistan'a teknoloji transferi yaparak bu önemli sektörde ülkenin kalkınmasına yardımcı olmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim