Doğru ve geçerli bilgilerin sağlanması, fazla olan iş yükünü ortadan kaldırmak ve zamandan tasarruf etmek, şirket risklerini en aza indirmek, işin sürekliliğini sağlamak, bilgi gizliliğinin korunmasını sağlamak, bilgi hırsızlığına engel olmak ve kuruluş genelinde bilgi farkındalığını arttırmak bir şirketin daha hızlı ve emin adımlarla büyümesini sağlayan önemli etkenlerdir. Dünya genelinde şirketler için şart koşulan bu durumlar, belge ile onaylandığında şirketin kalitesi ve ileriye yönelik hedeflerini gerçekleştirmesi kolaylaşmaktadır. Günümüzde bilgiler, her şirket için önemli yer tutar, müşterilerin kişisel bilgileri, şirketin gizli bilgileri ve ulaşılması yasak olması gereken bilgilerin korunması, şirketin varlığını sürdürmesi ve büyümesi için son derece önemlidir. Tabi bunu yaparken her bilgiyi saklamak veya korumak işin çözümü değildir. Hangi iş olursa olsun ve hangi bilgi olursa olsun korunmaya alınmadan önce üzerinde düşünülmesi gerekir aksi halde saklanan bilgiler yığınları oluşturur ve gerektiğinde bilgiye ulaşmak oldukça zaman kaybının yaşanmasına neden olur. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi veya diğer adıyla ISO 27001 tam da bu konuda standartlar uygular. Hangi bilginin önemli olduğu ve korunması gerektiğini, gereksiz bilgi yükünden nasıl arınılması gerektiği gibi birçok konu bu standartlar topluluğunda yer almaktadır.

Şirketiniz için adım atın

Gelişen ve değişen dünyada şirketlerin kendi bünyelerinden veya lokal noktalarından uzaklaşarak dünyaya açılmış bir vizyona ulaşmaları için uymaları gereken bazı kurallar vardır. 1947 yılında bu amaçlar doğrultusunda kurulan ISO, şirketlerin özgürce hareket ederek dünya genelinde ürünlerini veya hizmetlerini pazarlamalarına yardımcı olan bir teşkilattır. Teşkilat, getirdiği yasaları zaman zaman ihtiyaç durumunda değiştirerek şirketlere tevdi etmektedir. Türkiye, 1955 yılında ISO (International Organization of Standardization)  üyesi olmuş ve “TSE” aracıyla faaliyet yürütmektedir. Yani bu dönemden sonra sadece dünya pazarlarına açılmak için değil, Türkiye pazarlarında da rekabet yapmak isteyen veya şirketinin üretim gücünün daha fazla insan tarafından bilinmesini sağlamak için bu ISO’nun belirlediği kurallara uyma zorunluluğu getirilmiştir. Şirketinizin büyümesini sağlamak için yapmanız gereken ve uymanız gereken standartlardan bir kısmı iSO 27001 altında toplanmıştır. Bu yasaların amacı, hem şirket hem de müşterilerin bilgilerini korumaya yönelik olup günümüz ihtiyaçları arasında en çok ihtiyaç duyulan konuları içermektedir. Şirketlerin bilinçsizce veya kontrolsüz şekilde koruma altına aldığı tüm bilgilerin “gerekli bilgiler” olmadığını açıklayan, çalışanların bilgi farkındalığını arttırmak gibi önemli faydaları olan standartlara uymak için veya uyduğunu kanıtlamak için şirketlerin belge almaları gerekmektedir. Büyük marka şirketler veya üreticiler, dünya pazarlarına açılırken belge sahibi olduklarını kanıtlamak zorundadırlar aksi halde beklentilerini elde etmeleri mümkün değildir.

ISO 27001 belgesi nasıl alınır?

Bu alanda çalışma yürüten ve hizmet veren kurumumuz, devlet denetimi altında olup yine devlet tarafından akredite edilen bir kuruluştur. Hizmetlerimiz arasında yer alan ve son zamanların en çok ihtiyaç duyulan belgeleri arasına giren ISO 27001 belgesine sahip olmak isteyen kuruluşlara verdiğimiz hizmetlerimizden yararlanmak ve şirketinizin büyümesine ön ayak olmak için çağrı merkezi numaramızdan ulaşabilir, internet sitemizde standartlar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.szutest.com.tr/iso-27001/

Editör: TE Bilişim