Branding Türkiye, eğitimleri ve projeleri ile kurumlara dijital pazarlamadan marka yönetimine birçok dinamiği içinde barındıyor. Türkiye’nin daha kurumsal iş hayatının oluşmasına katkıda bulunan Branding Türkiye, Ankara’daki yatırımlarını geliştirmeyi amaçlıyor.Kurumsal İletişim ve dijital pazarlama kelimeleri son yıllarda hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Önemi her geçen gün artmakta olan kurumsallaşmanın, küçük ve büyük yatırıma sahip şirketlerin profesyonel iş yönetimi için eğitim ve programlarla dönüşüme gitmektedir.Branding Türkiye, bütünleşik pazarlamaya dair tüm olguların akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından değerlendirildiği, dijitalin dinamiklerine uygun bir yayın politikasına sahip ve fayda odaklı yeni nesil bir mecra olarak tanımlanıyor. Branding Türkiye Kurucusu Mürsel Ferhat Sağlam, piyasada birçok kişinin bu işi yaptığını fakat gerçek manada bir boşluğun ve bilgisizliğin kol gezdiğini dile getirdi. Aynı zamanda Ajans Paradise’inde sahibi olan Ferhat Sağlam ve aynı yapı içinde yer alan Seo Ajans sahibi Salih Gedikli yaptıkları konferansta günümüz ve gelecek dinamiklerinin üzerinde durdu.

KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ İNSANLARI TERCİH EDİYORUZ

Mürsel Ferhat Sağlam, “Herhangi bir iş arama sitesine girdiğinizde ve dijital pazarlama uzmanı aranıyor dediğiniz zaman; genellikle arama motoru pazarlamasını bilecek buna benzer ifadelerle çok karşılaşırsınız. Fakat sosyal medya pazarlamasında veya arama motoru pazarlamasında işin yüzde 80’ini artık makine yapıyor. Siz sadece strateji ve bütçeyi belirliyorsunuz. Böylece dijital pazarlama kavramına haksızlık edilmiş oluyor. Çünkü dijital pazarlama birçok dinamiği bir arada uygulayabileceğiniz bir stratejidir” açıklamasını yaptı. Şirket içi kurumsal iletişim derslerini verebilecek kişilerin; akademik kariyere ve sektöründe belirli bir zaman diliminde çalışması gerektiğini söyleyen Sağlam şunları dile getirdi: “En az doktora yapmış olması ve sektöründe belirli bir zaman tecrübesi olması gibi şartları arıyoruz. Biz şirketlere departman dönüşümünden, stratejik işbirliği gibi alanlara kadar profesyonel eğitimler veriyoruz. Bundan dolayı kendini geliştirmiş insanları tercih ediyoruz. Şirketlerde her zaman yaşadığımız sıkıntı değişimden korkmalarıdır.”

HEDEF KİTLEYİ SAĞLAMANIZ LAZIM

SEO konusuna değinen Salih Gedikli, firmaların ve insanların istediğinin ücretsiz ve organik olarak arama motorunda en üstlere çıkmak olduğuna dikkat çekti. Gedikli, “ Çok şaşırtıcıdır ki insanlar yüzde 75 oranında organik sonuçlara gidiyor. Google AdWords ve Adsense gibi paralı, organik olmayan reklam yükseltmelerinin yüzde 25 tıklanma oranına sahip.” şeklinde konuştu. Her şeyin web sitesi kurmakla başladığını ve sosyal medyanın bir yere kadar sizi taşıdığını ifade eden Gedikli, “ İçerik üretiyorsanız; planınızı, hedef kitlenizi, sorunların çözümünü, blog ve sosyal medya gibi platformlarda sürekliliği sağlanmanız lazım.” Konferans katılımcıların soru – cevap kısmı ile sonlandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim