Bu harp başlığı ile zırh delici, anti-personel ve yangın çıkarıcı olarak işlev görebilen çok maksatlı harp başlığı ve yüksek infilaklı harp başlığı seçenekleri dışında sunulan çeşit üç’e çıkartılmış oldu. geliştirilen yeni başlıkla Cirit, Sikorsky UH-60 Black Hawk genel maksat helikopterine de entegre edilebilecek.

CİRİT, kullanılabildiği platform çeşitliliği ile de dikkat çekiyor. T-129 ATAK ve AH-1 COBRA Taarruz Helikopterlerinde kullanılan CİRİT’in TIGER ve Sikorsky UH-60 Black Hawk genel maksat helikopterine de  entegrasyonu konusunda çalışmalar devam ediyor.
 
CİRİT’in çeşitli insansız hava araçlarına entegrasyonu ile ilgili çalışmalarını aralıksız sürdüren ROKETSAN, Kaideye Monteli CİRİT (KMC) Sistemi ile füzenin kara araçlarına entegre edilebildiğini ve etkin bir silah sistemi olarak kullanılabildiğini gösterdi. ROKETSAN, müşterilerine, sabit ve mobil kara sistemleri üzerinden CİRİT kullanımı ile ilgili gösterimler de yapıyor. Çekili bir kara platformuna entegre edilen CİRİT, ROKETSAN’ın, yurt dışı müşterilerinden biri tarafından sipariş edildi ve kullanıma alındı.

Daha önce AT-802 Sınır Devriye Uçağı’na entegre edilen CİRİT, Farnborough 2016’da, Airbus Defence and Space ile imzalanan iş birliği anlaşması uyarınca, C295W Uçaklarına da entegre edilecek. CİRİT’in hücumbot ve korvet boyutunda gemilerden kullanımı ile ilgili de çalışmalar yürütülüyor. Füze, bu platformların bazıları ile çeşitli operasyonlarda kullanıldı ve muharebede de kendini ispat etti.

CİRİT’in, çok farklı ihtiyaçları tek başına karşılayabilecek bir sistem olduğuna vurgu yapan ROKETSAN Genel Müdürü Selçuk YAŞAR CİRİT hakkında şunları söylemişti:

"CİRİT, maliyet-etkin olması fikri ile ortaya çıkan ‘güdümlü 2,75” roket’ kavramını yeni zirvelere taşıyor. 8 km’lik menzili ile sınıfının lideri olan CİRİT, üst sınıflarda yer alan füzelerin görevlerinin bir bölümünü yerine getirebileceğini de gösterdi. Tek bir füze üretim hattı ile kara, hava ve deniz kuvvetlerinizin güdümlü füze ihtiyaçlarını karşılayabiliyorsunuz. Piyasada, bu esnekliği bu maliyetlerle sağlayacak başka bir füze olmadığını rahatlıkla söylenilebilir"

Boy: 1.900 mm
 


Ağırlık: 15 kg (Tüpsüz)
 
Menzil: 1,5 km (Min) – 8 km (Maks.)
 
Harp Başlığı: * Yüksek İnfilaklı Başlık * Çok Maksatlı Başlık Zırh Delici Personel Yangın Çıkarıcı * Termobarik Başlık
 
Güdüm: MEMS-AÖB ile Ara Safha Güdüm Yarı Aktif Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm
 
Motor: HTPB Bazlı Az Dumanlı Kompozit Katı Yakıt

Editör: TE Bilişim