Prof. Dr. Muzaffer Şeker... Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)'nün Kurucu Rektörü... Başarılı bir akademisyen-çalışkan bir idareci... 

İfadeler hamasi değil var olan gerçekler.

2010 yılında geleceği belirsiz Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne kurucu rektör oldu... Konya gibi kadim bir medeniyetten gelen şehirde sıfırdan bir üniversite kurmak o kadar kolay değil... Onun için riskli bir görevdi... 

Fakat gelinen 7 yılda gördük ki Prof. Dr. Muzaffer Şeker riskli görevin üstesinden geldi. Bina sorunu, ulaşım sorunu, kampüs sorunu, akademisyen sorunu, idari kadro sorunu... Çözüldü ve çözülüyor. 

Bugün itibariyle üniversitenin 3 binden fazla akademik kadro, idari personeli, 40 binden fazla öğrencisi mevcut.

18 fakülte, 2 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 24 araştırma merkezi... 

2010'da başlayan azim ve kararırlığın 2017'de yükseldiği nokta.

Takdire şayan, büyük bir başarı. 

Muzaffer hoca, üniversitenin geldiği durumu kamuoyuna göstermek için basın gezisi düzenledi. 

Yeni kampüs alanındaki çalışmaları gördük, sağlık şehri unvanımızı pekiştirecek yeni Tıp Fakültesi inşaatını inceledik. 

"Kampüs başka yere yapılmalıydı" tartışmalarına katılmakla birlikte modern bir kampüs alanı inşa ediliyor. 

Binaların konumu, yolların genişliği, çevre düzenlemeleri çok titiz bir çalışma ile yapılıyor. 

Tamamlandığında Türkiye'ye örnek bir kampüs alanı olacağı aşikar. 

İsminin de 15 Temmuz Yerleşkesi olması ayrı bir önem taşıyor. FETÖ'nün hain darbe girişimine karşı millet-devlet bütünleşmesinin yaşandığı 15 Temmuz'un her daim hatırlanması adına yerinde bir isim. 

***

Ama üniversitenin ivedilikle çözülmesi gereken noktası kampüse çıkılacak yollar. Kampüs yollarının neresi olacağı hâlâ muamma!

Köyceğiz'deki mevcut binalara ulaşımda kullanılan yol tam bir dram. Dik yokuşu hem araçlar hem de öğrenciler nedeniyle problem oluşturuyor. 

Rektör Şeker, yol sorununun çözümü için yoğun gayret gösteriyor, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de sorunun farkında... 

Niye çözülmüyor? Muamma! 

Fiziki alanda sorunlar çözülürken, akademik kadro güçlendirirken, 40 binden fazla öğrenci eğitim görürken alt yapıya takılıp kalmak ne kadar doğru! 

NEÜ'yle ilgili her platformda dile gelen yol sorunu artık çözüme kavuşturulmalı. Büyükşehir'in nasıl bir planı var? Üniversite yönetimi ne yapmak istiyor? Biran önce karar verilmesi Konya imajı için olması gerekendir...

***

Tamamlanmak üzere Yeni Meram Tıp Fakültesi ise sağlıkta şehrin yeni değeri olacak. Hastane mimarisi özel ve ödüllü proje... 900 yataklı dev bir hastane... 

Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in de vurguladığı gibi uzun yıllar nitelikli bir şekilde karşılayacak bir hastane... 

14 Mart Tıp Bayramı'nda açılması planlanıyor. İnşaatı devam eden Şehir Hastanesi de bittiğinde Konya sağlık alanında bölge üstü olacaktır. Bu anlamda böyle titizlikle hazırlanan projeyi hayata geçirdiği için Muzaffer hocamı kutluyorum.

***

Üniversite bilimsel anlamda başarılarıyla adından söz ettiriyor. Bilimsel Araştırma Projeleri dikkat çekerken, uluslararası proje ödüllerin de sahibi. Kasım 2017 itibariyle 600 projenin destek miktarı 19,972,870.45 TL. Öğrencilerin de çalışmalarıyla aldığı ödülleri göz önüne bulundurduğumuz da yeni kurulan bir üniversite için takdir edilmesi gereken bir başarı... 

***

Lisansüstü eğitimlerin üzerinde de titizlikle duruluyor. Nedeni ise üniversitenin planlanın üzerinde büyüme göstermesi. Üniversite, gelecekte akademik kadro açığını kapatmak için de stratejik bir plan oluşturmuş. Eğitimin 4'e biri lisans üstü eğitimden oluşuyor. "Türkiye’nin nitelikli insan sayısına ihtiyaç var. Bir kaç yıla kalmaz Ereğli ve Seydişehir kendi başına bir üniversite olma özelliğine sahip. Bu siyasetin kendi planlaması çerçevesinde yürüteceği bir işlem. Ama biz oradaki öğrenci kadrosunu, akademik kadroyu  diri tutmaya çalışıyoruz." diyen Rektör Şeker, meslek yüksekokulları da dahil üniversite içinde topyekun bir lisansüstü eğitim seferberliği başlatmış durumda. 

***

Bir taraftan modern bir üniversite inşa edilirken, bir taraftan akademik kadro açığı kapatılırken, bir taraftan bilimsel çalışmalarla göz doldurmak ancak "Tek işi üniversite!" olan bir yönetimle başarılabilir... Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in de yaptığı budur: Tek işi üniversite!

Bazı üniversite rektörleri gibi sosyal medyada fenomenlik yerine işini yapıyor. Üniversitelerindeki unvan sahibi kişilerin, görevdeki idarecilerin ukalalık, şaklabanlık, şarlatanlık, dalkavukluk içinde yapmış oldukları yanlışları, pislikleri... Temizlemeye çalışan üniversite rektörleri gibi çalışmıyor!...

Sosyal medyada öğrenciye laf yetiştirmiyor, yorumunu beğenmediği öğrencileri engellemiyor, her öğrenciye kapısını açıyor, yüz yüze temasla çözülmeyen sorun kalmıyor.  

İşini yapıyor, işini yapan ekiple çalışıyor, yanlışa müsamaha göstermiyor. 

Adam gibi rektörlüğünü yapıyor! 

Onun için NEÜ bilimsel çalışmalarıyla, başarılarıyla kamuoyuna gündem oluyor.  

***

Muzaffer Hoca'nın en büyük avantajı Selçuk Üniversitesi gibi köklü bir üniversiteden gelmesi. Selçuk'ta edindiği bilgi ve tecrübeyi  gerek idari, gerekse akademik alanda başarıya götürmenin gayreti içinde!

Heyecanlı, güler yüzlü... 

Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturunda, Hz. Hadimi'nin, "Kamil odur ki; koya her yerde bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser!" sözünün rehberliğinde büyük bir esere imza attı. 

Geçmiş bilgilendirme toplantılarının birinde "Kendim için bir şey yapmıyorum, benden sonra da üniversitenin başarıya koşması için çalışıyorum" demişti aynı anlayışla devam ettiğini görmek memnuniyet verici. 

Allah yolunuzu açık, duruşunuzu daim etsin; Hocam!