Konya Müftülüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi, anlamlı bir projede buluştu. Çocukların cami ve cemaat alışkanlığı kazanmaları amacıyla “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi başlatıldı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ve Ağustos aylarında 40 gün boyunca sabah namazında camilere gelen tüm çocuklara bisiklet hediye edecek. Kampanyanın duyulması ile birlikte Konya genelinde bulunan çocuklarda büyük bir heyecan kazandırdı.  Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın 31 ilçesinde 7-14 yaş aralığındaki çocuklarda cami alışkanlığını oluşturmak için “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi başlattı. Elhamdüllah. Projeye Konya genelinde 61 bin çocuk kayıt yaptırdı. Projeden hem çocuklar hem de anne babalar memnun. 

Uğur İbrahim Altay Selçuklu Belediye Başkanlığında başarı ile yönettiği projeyi şimdi de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığını görevinde başarı ile yürütüyor. Uğur başkan göreve gelir gelmez yaptığı çalışmalar ile bir kez daha Konyalıların gönlünü aldı.  Uygulamanın başlaması ile birlikte Konya genelinde bulunan camiler çocuk sesleri ile doldu taştı. İnşallah 40 günün sonunda namaza gelmeye devam eden çocuklara ödül olarak bisikletleri verilecek. Konya bisiklet yollarıyla Türkiye'nin en önde gelen şehirlerinden  birisi.  İnşallah bisikletlerini alan kardeşlerimiz Büyükşehir Belediyemiz tarafından Konya’ya kazandırılan yollarda güvenli bir şekilde bisikletlerini sürecekler. Bu projenin hayata geçmesine katkı sunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a, çalışma ekibine ve Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederi. Yine 40 gün boyunca camilere gelen çoçuklarımıza her türlü desteği verecek olan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve din görevlilerimize teşekkür ederim.

Sayın Uğur İbrahim Altay başkanımdan da bir ricam var Cuma günleri Konya’nın tarihi camileri ve Mevlana Meydanında sabah namazının ardından çorba ikram etmesi.

İnşallah bu projede hayata geçer...