AK Partide Belediye Başkanı Aday belirleme süreci tamamlandı. Bu süreçte Konya için en önemli iki ilçe var idi; Taşkent ve Hadim.

AK Parti'nin İktidar partisi olması münasebeti ile bildiğimiz gibi Belediye başkanlığına adaylık için birçok aday müracaat etmişti. Bu aday adaylarının içinden her ilçe için elbette bir tek kişi aday olabiliyordu, bu yüzden de ince eleyip sık dokumak gerekiyordu. Bunun içine bir de 17 Aralık orerasyonları girince süreç uzadıkça uzadı ve adayların belirlenip açıklanması için son ana kadar beklendi. Öyle ki kırsal kesimlerde Parti ne kadar etkili olsa da seçilen aday daha etkili oluyor. Bölge tarafından tanınan, çalışkanlığı ve projeleri ile adını duyurmuş, önceden halka ve bölgeye yaptığı yatırımlar elbette göz önüne alınıyor. Bunun içinde aday belirlemede yapılacak en küçük hata seçimi kaybettirebiliyor.

Aday belirleme sürecinde Konya'nın en önemli 2 ilçesi vardı. Biri Taşkent diğeri ise Hadim. Neden çok önemli; çünkü Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu bildiğimiz gibi Taşkent'li. O yüzden de Taşkent veya Hadim'in kaybedilmesi demek Sayın Davutoğlu'nun, yüzünün yere eğilmesi demektir. Onun için de iyi araştırılıp, iyi düşünülmesi ve nokta vuruşu yapılması gerekiyor, gösterilen adayın kesinlikle en ufak bir hata götürür durumu olmaması gerekiyordu.

Önce Taşkent'i ele alalım. Taşkent'te 7 tane birbirinden değerli Aday adayı yarıştı. Taşkent'e öyle bir aday gösterilmeliydi ki diğer aday adayları arasında küskünlük ve kırgınlık yaratılmadan birleştirici, daha önceki yaptığı görevlerde başarı sağlamış, halk tarafından sevilen idealist bir lider olmalıydı. Nokta atışı yapılarak geçen iki dönemde Taşkent'in şirin beldesi Çetmi'de Belediye Başkanlığı yapan genç, dinamik, çalışkan, bölgede yapılan bütün etkinliklere katılan ve halk tarafından da kabul edilebilecek bir aday olan Osman Arı'da  karar kılındı. Şahsen ben şimdiden Taşkent'e hayırlı olsun diyebilirim.

Gelelim Hadim'e; Hadim'de de 5 Aday adayı yarıştı. Aslında alınan bilgilere göre ve Hadim merkezde yaşayan vatandaşların mevcut Belediye Başkanlarından sıkıntıları olduğu duyumları geliyordu, fakat bu beş aday adayının arasında mevcut Başkanın adı da geçiyordu. Diğer aday adaylarına bir göz atalım; Zeki Erim: Mevcut Bademli Belde Belediye Başkanı kendi beldesinde çalışkanlığı ile biliniyor. MHP den seçilmesine rağmen daha iyi hizmet alabilmek umudu ile AK Parti saflarına katılmış, bölgede yapılan etkinlikleri hiç kaçırmayan bir kişiliği var. Mehmet Çetiner: Mevcut Bağbaşı Belediye Başkanı, Beldesinde çalışkanlığı ile bilinir ve Hadim bölgesinde düzenlenen tüm etkinliklere katılan, halk tarafından tanınan ve sempatik tavırları ile bilinen bir kişiliği var. Mustafa Selçuk: Mustafa bey KOSKİ'de görev yapması ve Bağbaşı doğumlu olması dışında bölgede pek tanınmıyor. Mehmet Yalpır:  Bir dönem Hadim Halk Eğitim Müdürlüğü yapmış ve bölgesinde tanınan biri, Mevcut Başkan Ahmet Hadimioğlu:Merkez Selçuklu Belediyesinde Endüstri mühendisi olarak çalışırken 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçildi ve 5 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyor. Hadimioğlu'nun görev yaptığı dönem boyunca bölgede yapılan etkinliklere katıldığı pek görülmemiş. Bölgenin Sayın Davutoğlu gibi bir Bakanı olmasına rağmen Hadim Merkezin hala içme suyu sorunu olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz gün yayınlanan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Konya İlçelerine Yapılan, Yapılmakta olan ve İhale aşamasındaki işlere bakıyoruz! Hadim'de yapılan bir tane bile tesis görünmüyor. Konya'nın 7 harikası arasına giren Hadim Yerköprü şelalesinin durumu içler acısı. Buna rağmen AK Parti Hadime Belediye Başkanı adayı olarak Sayın Ahmet Hadimioğlu'nu gösterdi. Ne diyelim “Hayırlı Olsun” Ama görülüyor ki bu seçimde Hadim'de AK Partinin işi zor gibi, tabii rakipleri bunu iyi kullanabilirse!