Ülkemizde Mart ayında ilk vakanın görülmesinden buyana koronavirüsle büyük bir mücadele sürdürüyoruz. Yaklaşık 7 aydır süren mücadele, ülkemizin devlet olarak gücünü de ortaya koydu. Hastanelerin altyapılarının güçlendirilmesi, yeni hastanelerin yapılması, pandemi sürecinin daha rahat atlatılmasında büyük katkılar sağlıyor.

Onun dışında, devletimizin baştan beri uyguladığı politikalar da, süreçten en az hasarla atlatılması için oldukça önemli adımlar. Devletimiz bu noktada elinden geleni yapıyor ve tüm kurum, kuruluşlarıyla önemli bir mücadele veriyor.

Devletimiz bunu yaparken, vatandaşlar olarak bizler ne yapıyoruz? Biraz da buna bakmamız gerekiyor. Koronavirüsü önlemek için uzmanlar basit 3 yöntem tavsiye ediyor: maske, hijyen, sosyal mesafe.

Ancak ne var ki vatandaşlarımız bu kolay kurallara uymamak hala ısrarcılar.

Hala maskesini elinde gezdiren, çenesine takan vatandaşlar görüyoruz. Hala kucaklaşan, tokalaşan, vatandaşlar görüyoruz. Hala hijyene önem vermeyen vatandaşlar görüyoruz.

Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla koronavirüse karşı büyük bir mücadele verirken, vatandaşlar olarak bizlerin de bu mücadeleye bireysel olarak destek vermemiz gerekiyor. Böylece mücadelede elimiz daha güçlü hale gelecek. Böylece bu süre3ci el birliğiyle, en az hasarla atlatabiliriz. Bunun için herkese çağrım şudur ki; herkes dikkatli olsun, her gün tekrar tekrar söylenen sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına harfiyen riayet etsin. Testi pozitif çıkan vatandaşlar da lütfen karantina süresince kimseyle temasta bulunmasın, evden çıkmasın. Her bir canımız bizim için oldukça kıymetli. Dikkatli olmakta yarar var.