Müslüm Gürses’in efsane eserinden bu haftaki başlığımız. Ne diyordu Müslüm Baba: “Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş, tanrı istemezse insan ölmezmiş …’’. Bu sözleri şu an daha da benimseyerek içimden mırıldanıyorum. Maç içinde yaşananları, yakaladığımız ve değerlendiremediğimiz pozisyonları düşündüğümüzde içimiz kararıyor, karamsarlığın derinliklerinde kayboluyoruz. Korona arasından sonra bir umutla yeniden yeşertmeye çalıştığımız hayallerimiz, kötü bir film sonu gibi bizi derin üzüntülere boğdu. Allah nasip etmedi işte. Yapacak bir şey yok.

MAÇ ANALİZİ

Uzun bir aradan sonra futbola yeniden dönüşümüz nasıl olacak diye herkes merak içindeydi.  Ömer Ali ve Skubic’in cezaları sebebiyle hangi kadroyla çıkacağımız konusunda futbol kamuoyu da kafa yoruyordu. Miya ve Hurtado iyileşmiş olması bizi ziyadesiyle heyecanlandırıyordu. Maç 11’ini gördüğümüzde ise bizi biraz karamsarlığa iten belki Ali Turan’ın sağ bekte göstereceği performansıydı. Ayrıca Anicic kararını da sorguluyorduk kendi içimde. Çünkü Selim iyi bir oyun sergiliyordu. Ama genel hatlarıyla fena bir kadro değildi. Öyle de başladık maça. Gayet istekli,oyunu yönlendiren rakibi iten bir oyunla başladık. Topa sahip olarak pozisyonlar üretiyorduk. Nitekim Milosevic’in Bajicle yaptığı verkaç sonunda vurduğu top direkte patlıyordu. Beklentilerin üzerinde gayet iyi oynuyorduk. İlk yarının sonlarına doğru Hurtado’nun sakatlanmasıyla oyun üstünlüğümüzü de kaybettik. Ayağa top yaparak daha çok 2. ve 3. bölgede oynadığımız oyun,daha çok kendi sahamızda oynadığımız oyuna döndü. İkinci yarıya da kötü başladık aslında. Rakip bizi kendi sahamıza itmişti.  Nitekim golü de kalemizde gördük 59.dakikada. Bu golde Uğur Demirok’un rakibe dikkat etmeyip beklemesi ciddi etkendi. Ama golden sonra hemen toparlanıp güzel bir gol bulduk Jevtovic ile. Bu dakikadan sonra Gençlerbirliği 3 oyuncu değiştirdi. Yorulan oyuncularının yerine diri oyuncular aldı. Biz ise sadece 1 değişiklik yaptık. O da maçta harika oynayan Milosevic’ti. Oldukça yanlış bir karardı. Buna rağmen dakika 70 gibi Miya-Jevtovic-Bajic-Shengelia dörtlüsü ile lig kalitesinin çok çok üzerinde bir pozisyon yakaladık. Gençlerbirliği oyuncuları bile gol oldu zannederken Shengelia zor olanı başararak topu dışarıya gönderdi. Gerçi buna zor olan dememek gerekiyor,imkansıza yakın olan desek daha doğru. 83.dakikada ise rakip yine bizim sol kanadımızdan yaptığı ortaya Ali Turan dışında konsantre olan oyuncu olmayınca dönen top gol oldu. Savunma oyuncularımızdan Ali dışında hepsi kötüydü. Golü yedikten sonra yapılan değişikler ise geç değişikliklerdi. Gençlerbirliği savunması artık tamamen yaslandı ve maçı bir şekilde bitirdi. Gün sonunda elimizde çok büyük bir hayal kırıklığı kaldı.

OYUNCU ANALİZİ

Kalede Serkan yine kurtarması gerekenleri kurtarıp yemesi gerekenleri yedi.  Bence ortalama bir performanstı. Ali Turan defansif anlamda gayet iyiydi. Ofansif anlamda bir beklentim olmadığı için başarısız diyemeyeceğim. Uğur- Anicic ikilisi oldukça vasattı. Her iki golde de ikisinin ayrı ayrı hatası vardı. Sol bek Guilherme ise takımın en kötülerindendi. Ne savunma yaptı ne de hücuma çıkabildi. Jönsson idare etti. Amir ise gayet iyiydi bana göre. Shengelia ise Ali Turandan çok destek alamadığı için etkili olamadı çok fazla. Bu tür oyunculara koşularla,ikiye birlerle alan açmak gerekiyor. Ama kaçırdığı gol ile maça damgasını vurdu adeta. Bajic ise iyi bir golcü olmadığını gösterdi. Bajic iyi bir destek forvet bence. Eğer iyi bir golcünüz olursa ciddi asist katkısı verebilecek bir oyuncu. Ama gol noktasında çok acemice ve saçma vuruşlar yaptı. Jevtovic ise sonradan girmesine rağmen güzel bir gol attı ve gayet ortalama üstü oynadı kanımca. Milosevic ise maçın en iyilerindendi bana göre. Hoca onu yoruldu diye çıkarttı ama o çıktıktan sonra top tutamadık ve oyundan ciddi anlamda düştük.

HOCA ANALİZİ

Bülent Korkmaz Hoca takımı çok iyi hazırlamış bana göre. Bu 11’de itiraz ettiğim tek nokta bence Anicic’ti. Selim Ay en son bıraktığımızda gayet iyiydi. Ama buna da kızmadım yine de. Sonuçta korona sonrası fiziksel durumunu bilmiyoruz dedim içimden. Ama oyun içi müdahalelerinde geç kaldı ne yazık ki. Rakip Hoca 2. Golüne kadar 4 oyuncu değişikliği yaptı. Biz ise biri zorunlu değişiklik olmak üzere iki. Yaptığımız 2. değişiklik ise tamamen yanlıştı. Milosevic bu takımda her durumda olması gereken bir oyuncu. En kötü olduğu zamanlarda bile hücumda top tutan ismimiz. Yerine giren Miya ise kaçırdığımız goldeki pası hariç iyi bir görüntü sergilemedi açıkçası. Her ne kadar Shengelia o golü atsaydı durum farklı olacak desek de bu maçtaki performansıyla Bülent Hoca sınıfta kaldı. Bence takımın en kötüsü oydu.

KİM DÜŞECEK?

Belli ki bizim performansımız yeterli seviyede olamayacak. Bu durumda rakiplerimizin durumu artık daha önemli hale geliyor. Bence Rize,Konya,Malatya,Ankaragücü ve Kayseri beşlisinden 3’ü düşecek. Umarım rakiplerimiz çok puan kaybederler. Zira fikstürümüzü görünce bunu dilemekten başka çaremiz de yok. Allah yardımcımız olsun ama bu mağlubiyet çok kritikti. Umarım her şey önümüzdeki haftalarda değişir.

Selamlar, saygılar…