Atiker Konyaspor, geçen senenin aksine daha ayakta kalan ve çabuk organize olan bir takım görüntüsü çizdi. Maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar tüm tempoya ayak uydurdu. Geçtiğimiz sezon en çok eleştiriyi dirençsizliği yönünde alan Atiker Konyaspor, yeni sezon için bu hastalığından kurtulmuş olduğunu gösterdi. En dikkat çekici durum ise Fofana'nın geçtiğimiz sezondan daha istekli ve iyi olması. Bu artı durumu Mustafa Reşit Akçay'ın Fofana'yı daha farklı pozisyonda oynatmasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Traore'nin de takıma katkısı büyük ölçüde kendisi hissettirdi. Ayağında top tutan ve etkili pasları ile oyunu çözme noktasında etkili olan Traore, attığı şık gollede göz doldurdu. Kısacası yeni sezonda Atiker Konyaspor'un oynayacağı futbol merak uyandıracağa benziyor. 

Maçın hakemi Fırat Aydınus'u değerlendirmek gerekirse maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar faul düdüklerinde eşitliği sağlayamadı. Kullanmış olduğu kartlar noktasında haklı olsada aynı kartları Beşiktaşlı futbolculara gösteremedi. Maçın 38. dakikasında Babel'in şutunda Ali Turan'ın eline çarpan top için devam kararı vermesi doğruydu. Ali Turan'ın ellerinin pozisyon boyunca kapalı olması devam kararı vermesi için yeterliydi ve doğrusunu yaptı. 89. dakikada ki Pepe'nin Jonsson'a yaptığı faul ise tartışmasız penaltıydı ve Aydınus doğru bir karar verdi. 

Ekstra bir parantezi ise Atiker Konyasporlu taraftarlara açmakta fayda var. Ya sevinmeyi bilmiyoruz yada bazı şeyleri fazla abartıyoruz. Geçen sezon yapmış oldukları ile büyük beğeni toplayan taraftarlarımız, bu akşam neredeyse hiç sahada yoktu. Saha içerisinde ekranlara yansıyan görüntüler her ne kadar çifte standartın olduğunu gösterse de Konyaspor taraftarının böyle bir durumun içerisinde kalması bizleri üzdü. Özellikle maç bitiminin ardından sahaya girme huyumuzdan vazgeçmemiz gerekiyor.