Çıktığı üst üste 2 deplasmanda sergilediği performansla taraftarlarına gece ile gündüzü yaşatan Konyaspor’un bu kez hangi yüzünü göstereceği merak konusuydu. Bu maç, Aykut Hoca’nın 500.Lig maçı olması sebebiyle ayrıca özel anlamlar da barındırıyordu. 

Göztepe maçında oynanan kötü oyun sonrası alışık olduğumuz profilinin dışına çıkarak, oyuncularının performansı için “utanç verici” açıklaması yapmıştı Aykut Kocaman.  O yüzden hangi oyuncuların ‘kesik’ yiyeceği merak ediliyordu. Fakat Aykut Hoca yeni transfer Mia yerine bir başka yeni transfer Levan Shengelia’yı kadroya alarak rotasyonu sınırlı tuttu.

Sonuçta Konyaspor iyi başladığı, şansız bir şekilde mağlup duruma düşse de 65 dakika üst düzey tempo ile rakibini sahasına hapsettiği oyunu ile karşılaşmayı kazanmayı bildi ve önemli bir eşiği atladı. Fakat gelin görün ki, maçtan sonra konuşulması gereken onca güzellik varken bir ıslıklama mevzusuna takıldık kaldık. 

Sevgili Konyasporlular, farkında mısınız bilmiyorum ama bu takım ligde 6.sırada.

Santraforu formsuz, en iyi forvet elemanı ve stoperi sakatken, yeni transferleri takıma yeni uyum sağlarken ve Aykut Kocaman’ın sürekli işaret ettiği 7.hafta sonrasına daha ulaşmamışken bile bu takım 6.sırada. Alışıldık şampiyonluk adaylarının hepsi farklı sorunlarla boğuşuyor. Konyaspor olarak en yetenekli oyunculara sahip olmasak da, kişisel kanaatim ligin ne oynadığını bilen en organize takımı konumunda. Şu anda transfer sezonu olmadığına göre mevcut oyuncu kadrosunu eleştiri ile yıpratmanın inanın hiçbir getirisi olmayacaktır. Gelin bu takıma sahip çıkalım. Üst üste kazanılabilecek birkaç maçın bizi nerelere taşıyabileceğinin hayalini kuralım, çünkü bu potansiyel hem bu takım da hem bu şehirde var. İnanmıyorsanız açın puan durumunu inceleyin.

O yüzden derim ki, gelin bu sezonun tadını çıkaralım. Maçlarımızı şenlik havasında yaşayalım.

ŞEN GELDİN LEVAN SHENGELİA..

Konyaspor’un transferin son gününde kadrosuna kattığı Gürcü oyuncu Levan takıma çabuk adapte olmuş gözüküyor. Bir futbolcunun yaşayabileceği en büyük şanssızlığı hem de seyircisi önündeki ilk maçta yaşamasına rağmen, maç boyu sürekli sorumluluk aldı. Attığımız birinci goldeki ısrarlı takipçiliği ve ikinci devrede efor sarf etmek gereken pozisyonlardaki inatçılığı ve sert şutları ile bence göz doldurdu. Klasik tabir ama kırkı yıllık Konyasporlu gibi mücadele etti.

Hoş geldin Shengelia…

SKUBİÇ NİHAYET

Geçtiğimiz yılların en etkili sağ kanadı olarak parmakla gösterilen Skubiç uzun zamandır formsuz görüntüsü ile dikkat çekiyordu. Kayserispor maçında ilk goldeki pas trafiğindeki sakinliği ve asisti ile ikinci goldeki klasik bindirmeleri sonucu gelen penaltı ile nihayet geri döndü. Onun performansına sol kanatta Alper Uludağ’da eşlik edince Aykut Kocaman’ın oyun planında büyük ağırlığı olan beklerin hücuma katkısı böylece tam olarak yerine gelmiş oldu.

SÖZÜNÜ TUT ARAT

Geçen hafta bir TV programında, reklam işinden para kazanmasa da Konyaspor için büyük fedakarlıklarda bulunduğunu söyleyip, Konyaspor yönetiminin istemesi halinde hemen sözleşmeyi fesih edebileceğini söyleyen Musa Arat’tan sözünü tutmasını bekliyoruz.

Verilen sözü tutmak adamlık gereğidir…