Bilindiği üzere spor anlamında geçen hafta üzücü bir olay yaşadık. Maalesef büyük bir yatırım olan Erzurum Kış Olimpiyatları sahasının kulesi heyelan nedeniyle çöktü. Elbetteki, doğal afetin ne zaman nereden geleceğini bilemeyiz. Fakat böyle büyük bir yatırım için her şeyin hesaplanması gerekirdi diye düşünüyorum. Ben mimar ya da inşaat mühendisi değilim o yüzden ince konularda yorum yapmak istemiyorum. Anlamadığım için zemin etüdü yapıldı mı, yoksa gerekli denetimlerden başarı ile geçildi mi bunları da spor camiasındaki büyüklerimizin düşünmesi lazım. Umarım riskli alanlardaki denetimler sadece yapmış olmak için yapılmamıştır.

***      ***      ***

Şimdi gelelim bizi ilgilendiren asıl meseleye. Konyalılar olarak dikkat edersek sahayı yapan firmayı bir yerden çıkartırız. Hatırlayamayan arkadaşlar kim o firma diye soracak olursanız, Türkiye'de birçok projede tabelası asılı olan Sarıdağlar İnşaat !!!

***      ***      ***

Konya olarak biz de geçen yıl tanıştık kendileri ile. Tanışmamıza vesile de herkesin heyecanla beklediği, Konya için tarihi bir yatırım olan Konya Stadyumu. Maalesef ilk ihalede müteahhit zulmüne uğrayan Konya Stadyumu'nda, en son yapılan ihaleyi Sarıdağlar İnşaat, 126 milyon 450 bin TL teklif ile kazanmış, 190 günde bitirme sözü vermişti.

***      ***      ***

Adamların çalışma şekillerine hiç bir şey diyemeyiz Allah için. Henüz bir yıl olmadan stadyumun büyük bir bölümü tamamlandı, çimleri bile ekildi. Yalnız bütün bu sevinç çöken Erzurum Kış Olimpiyatları Sahası'nın müteahhidi ile bizim müteahhidin aynı olmasının öğrenilmesi ile kursağımızda kaldı. Ben mesela kendi kendime sormaya başladım; acaba orada bir ihmal var mı, ya da öylesine mi yapıldı, orada dikkat edilmedi ise bizim stadyuma ne kadar dikkat ederler diye!

***      ***      ***

Umarız aklımıza gelenler başımıza gelmez. Halkın heyecanla beklediği, milyonların harcandığı stadyum için 'eyvah' demeyiz. Şimdi bizim taraftar belki biraz korkabilir. Sonuçta herkes güvenli bir ortamda maç izlemek ister. Ama taraftarımız maçtan vazgeçemediği için kefenle de olsa gider stadyuma maazallah. İşin espirisi bir yana, bizim çok bilen denetimci ağabeyler, yine de stadyuma bir daha baksa olur. Ne olur, ne olmaz!