Spor Toto Süper Lig'in 12. haftası bugün oynanacak karşılaşmalarla start alıyor.  Temsilcimiz Torku Konyaspor evinde Mersin İdmaryurdu ile karşılaşacak. Saat 13.30'da başlayacak maç hakem Mustafa Öğretmenoğlu tarafından yönetilecek. Kartal güçlü rakibini mağlup ederek zirve yarışına ortak olmak istiyor

Spor Toto Süper Lig'de 12. Hafta heyecanı bugün yapılacak karşılaşmalarla başlıyor. Haftanın açılış maçında temsilcimiz Torku Konyaspor evinde Mersin İdmanyurdu ile karşılaşacak. Büyükşehir Belediyesi Torku arena Stadı'nda oynanacak karşılaşma saat 13.30'da başlayacak. Maçın hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu. Öğretmenoğlu'nun yardımcılıklarını İstanbul'dan Bahattin Duran ve Bursa'dan Ali Saygın Ögel yaparken, karşılaşmada İstanbul'dan Emre Malok dördüncü, İstanbul'dan Murat Özcan beşinci ve Bursa'dan Arda Kardeşler altıncı hakem olarak görev alacak. Mustafa Öğretmenoğlu,son olarak Torku Konyaspor'un 16 Mayıs 2014'de deplasmanda Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldığı mücadelede düdük çalmıştı.

UZUN BİR ARADAN SONRA YENİDEN

Torku Konyaspor ile Mersin İdmanyurdu uzun bir aradan sonra ilk kez karşı karşıya geliyor. En son 5 sezon önce PTT 1. Lig'de karşı karşıya gelen iki takım uzun bir aradan sonra bugün Konya'da karşı karşıya gelecek. Torku Konyaspor, bugün 12.hafta maçında konuk edeceği Mersin İ.Y. ile bugüne kadar 33 kez karşı karşıya geldi. Oynana maçlarda temsilcimiz 12 maçı kazandı, 12 maçı kaybetti, 9 mücadele ise berabere sona erdi. İki takım son olarak 2009-2010 sezonunda PTT 1.Lig'de karşılaşırken, Konya'daki maçı Kartal 2-0 kazanırken, deplasmanda rakibine 3-1'lik skorla mağlup olmuştu.

KARTAL KAZANMAK İSTİYOR

İnişli çıkışlı bir grafik çizdikten sonra Aykut Kocaman'ın takımın başına gelmesi ile birlikte önemli bir çıkışı yakalayan Torku Konyaspor, bugün oynanacak karşılaşmayı kazanarak bu yükselişini sürdürmek istiyor. Aykut Kocaman ile 4 maça çıkan ve bunlardan ikisini kazanıp birini de berabere tamamlayan Kartal 3. Galibiyetini bekliyor. Kartal'ın zorlu maçı kazanması durumunda Süper Lig'deki konumu bir hayli değişecek. 13 puanda yer alan yeşil-beyazlılar puanını 16'ya yükselterek üst sıralar için mücadele veren gruba bir adım daha yaklaşacak.

TOLGA VE SELİM YOK

Bu sezon hiçbir maçına tam kadro çıkamayan Torku Konyaspor'da bugün oynanacak Mersin maçı öncesi eksikler yine dikkat çekiyor. Sakatlıkları süren Ciprian Marica ve Mehmet Güven bu maçta forma giyemeyecek. Giresunspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Selim Ay'ın durumu ise maç saatinde belli olacak. Sağlık ekibin raporu doğrultusunda teknik direktör Aykut Kocaman genç oyuncuyu oynatıp oynatmayacağına karar verecek. Torku Konyaspor'un bir başka önemli eksiği de Tolga Ünlü. Aykut Kocaman'ın takımın başına geçmesi ile birlikte ilk 11'in değişilmez ismi olan genç oyuncu sarı kart  cezası nedeniyle bu maçta oynayamayacak. Geçen hafta cezası nedeniyle forma giyemeyen Ali Çamdalı ise takımdaki yerini alacak.

SPOR SERVİSİ

Editör: TE Bilişim