İçeriden ve dışarıdan sürekli belaltı vuruşlara muhatap olan Konyaspor’un iki yakası bir araya gelmiyor. Büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalan Konyaspor’a bir darbede taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK’dan geldi. Konyaspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan biri sezon öncesi Yüksek Hızlı Tren Turnuvası maçı, 5’i Bank Asya 1.Lig maçı olmak üzere 6 maçta taraftarların neden olduğu saha olayları, kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle toplamda 78.500 TL para cezası aldı. 2011-2012 sezonunun ilk para cezası yeşil-beyazlı ekibin Yüksek Hızlı Turnuvası finalinde Gençlerbirliği ile oynadığı karşılaşmada gelirken, PFDK taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle Konyaspor’a 2.500 TL para cezası verdi. Bank Asya 1. Lig’in 3.haftasında TKİ Tavşanlı Linyitspor ile oynanan maçta çirkin ve kötü tezahürattan dolayı 10.000 TL para cezası alan temsilcimiz, aynı nedenle 6.haftada Kartalspor maçında da 3.000 TL ile cezalandırıldı. İstanbul Güngörenspor karşılaşmasında taraftarların neden olduğu saha olayları nedeniyle 3.000 TL ceza alan yeşil-beyazlılar, Boluspor karşılaşmasında bir sezon içerisinde çirkin ve kötü tezahüratın ikinci kez tekrarlanmasından dolayı 20.000 TL, Göztepe A.Ş. maçında ise üçüncü kez olmasından dolayı 40.000 TL para cezası aldı. Ekonomik anlamda zor günler geçiren Konyaspor, 2011-2012 sezonunun ilk yarısında PFDK tarafından toplamda 78.500 TL para cezası ile cezalandırılırken, bu ceza Bank Asya 1.Lig kulüpleri arasında bir kulübe verilen en fazla ceza oldu. İlk yarıda iç sahada oynanan 8 maçta 30.135 TL hasılat elde eden Konyaspor, taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile birlikte saha olayları nedeniyle 78.500 TL para cezası ödemek zorunda kaldı. Konyaspor, aynı sebepten dolayı bir kez daha ceza alırsa bu ceza 20.000 TL para cezası ve saha kapatma cezası olarak uygulanacak.
ÖTEN:BUNLAR GERÇEK KONYASPORLU DEĞİL
Ekonomik sorunlarla mücadele eden Konyaspor’un Bank Asya 1.Lig'de sezonun ilk yarısında sadece taraftarların neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın yanısıra saha olayları nedeniyle toplamda 78.500 TL para cezasına çarptırıldığını açıklayan Basın Sözcüsü Güven Öten, "Bizim yönetim olarak görevde olduğumuz süre içerisinde maddi anlamda sıkıntıların çözülmesi adına büyük küçük ayrımı yapmadan miktarı ne olursa olsun paraya ihtiyacımız var. Durum böyle iken bakıldığında böylesi bir dönemde aldığımız cezalar ortada. Taraftarlarımız tüm şehri de etkileyen ligden düşmenin yaşattığı travmadan dolayı maçlara zaten gereken ilgiyi göstermediler. Ama bir de bu tür olaylardan kulübümüze gelen cezalara sebebiyet verdiler. Konyaspor'a destek olmaları gereken bir dönemde tribün hasılatı 30.135 TL ama gelen cezaların toplamı 78.500 TL. Yönetim Kurulu olarak üstlendiğimiz zor ama bir o kadar da önemli görevde şehrin tüm dinamiklerinin ve taraftarlarımızın, Konyaspor'a gönül veren herkesin desteğine ihtiyacımız var. Maddi sıkıntılarla mücadele ettiğimiz bir dönemde Konyaspor'umuza verilebilecek en büyük zararın aldığımız para cezaları olduğunu söyleyebiliriz. Kötü ve çirkin tezahüratta bulunarak kulübümüze böylesine zarar veren kişilerin gerçek Konyaspor taraftarı olmadığını belirtmek istiyoruz. Bu sebeple gerçek Konyaspor taraftarının bundan sonra kulübümüze zarar verebilecek böyle durumlardan uzak durmasını ve Hz.Mevlana'nın hoşgörüsünün başkenti olan Konya'mıza ve Konyaspor'umuza yakışır şekilde davranmaları bizim en büyük temennimiz" şeklinde görüş belirtti
MAÇLARI 20 BİN 169 KİŞİ İZLEDİ
Konyaspor’un Bank Asya 1.Lig'in 2011-2012 sezonunun ilk yarısında iç sahada oynadığı 8 maçı toplam 20.169 kişi izlerken, maç başına ortalama taraftar sayısı 2.521 kişi oldu. 8 maçta hasılat olarak 30 bin 135 TL elde edildi. Taraftarların en fazla ilgi gösterdiği mücadele 16.haftada 2-1 galibiyetimizle sona eren Göztepe A.Ş. maçı olurken, bu karşılaşmayı 4.021 kişi izledi. Konyaspor-Kasımpaşa: 2.435, Konyaspor-Tavşanlı:2.430, Konyaspor-Kartal:1.853, Konyaspor-Karşıyaka:3.540, Konyaspor-Güngören:2.110, Konyaspor-Bolu:2.257, Konyaspor-Gaziantep Belediye:1.523, Konyaspor-Göztepe maçını ise 4.021 kişi izledi.
Editör: TE Bilişim