Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup temsilcimiz 1922 Konyaspor, ligin ilk haftasında Sakaryaspor ile deplasmanda karşılaşırken, sahadan skandal hakem kararlarıyla 1-0 yenik ayrıldı. Hafta boyunca konuşula hakem Erdem Temel hakkında da geçtiğimiz günlerde sert bir açıklama yayımlayan Yeşil-Beyazlılar, adil bir şekilde maçların yönetilmesini istedi. Öte yandan ligin 2. Haftasında deplasmanda Karacabey Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak olan 1922 Konyaspor, ilk galibiyetini almak istiyor. Yarın 16.00’da rakibiyle karşılaşacak olan Yeşil-Beyazlıların maçını yönetecek hakem de açıklandı. Bursa’da oynanacak karılaşmayı hakem İlker Yasin Avcı yönetecek. Avcı’nın yardımcılıklarını ise Süleyman Yavaşoğlu ve Şenol Bektaş yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakem ise Batuhan Bayar olacak.

FUTBOLCULAR MAÇA ÇOK İYİ KONSANTRE OLDU

Ligin ilk haftasında oynanan Sakaryaspor maçını değerlendiren 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “Sakaryaspor maçına çok iyi hazırlanmıştık. Pandemi nedeniyle de ufak tefek sıkıntılarımız oluşmuştu. Ancak 1 aylık süreçte en iyi şekilde takımımızı hazırladık. Futbolcular maça da iyi konsantre oldular. 90 dakika boyunca mücadele eden ve rakibi karşısında ezilmeyen bir 1922 Konyaspor vardı. Sakaryaspor’un gücü bütçesi belli. Büyük bir harcama yaparak lige başladılar. Bunun bilinci içerisindeydik. Biz de genç bir takımız. Sakaryaspor’a nasıl karşı koyacağımızı iyi biliyorduk. Oyunun genelinde kontrol bizdeydi. Futbolcular iyi mücadele etti.” şeklinde konuştu.

GEÇEN SENE DE AYNI ŞEYLERİ YAŞADIK

Çok tartışılan penaltı pozisyonuyla da ilgili görüşlerini aktaran Zahir Renklibay, “Verilmeyen bir penaltımız var. Geçen yıllarda da olduğu gibi bizim pilot takım olmamız nedeniyle, hakemler maçlardaki bütün takdir haklarını rakip takımdan yana kullanıyorlar. Geçen sene de aynı şeyleri yaşadık. Bu sene de ilk maçımızda net bir penaltımız verilmedi. O penaltımız verilseydi en kötü 1 puanla sahadan ayrılacaktık. Futbolcular iyi de oynadılar. Gerçekten çok iyi mücadele ettiler. Bu ligde çok iyi işler yapabileceklerini kanıtladılar. Bundan sonraki maçlarda daha iyi neticeler alacağımızı düşünüyorum.” dedi.

ÇOK İYİ PERFORMANS SERGİLEDİLER

Ligin ilk haftasında Sakaryaspor maçında futbolcuların iyi bir performans sergilediğini söyleyen 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, “90 dakikayı değerlendirecek olursak ilk haftada futbolcular çok iyi bir performans gösterdiler. Maçları izleyenlerde aynı şeyleri söylediler. Sahada kötü diyeceğimiz bir futbolcumuz yoktu. Sadece gol yollarında biraz daha hazır olsaydık daha diri olsaydık maçın sonucu çok farklı olurdu. Onun dışında transfer ettiğimiz bütün futbolculardan ve takımın genelinden çok memnunum. Bundan sonraki sürecin bizim için çok iyi geçeceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

GALİBİYET İÇİN BURSA’YA GİDİYORUZ

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup’ta ligin 2. haftasında deplasmanda Karacabeyspor ile karşılaşacak olan 1922 Konyaspor’da Başkan Zahir Renklibay, sahadan galibiyet ile ayrılmak istediklerini söyledi. Renklibay “Yarın Karacabey ile deplasmanda karşılaşacağız. Onlar da ligin ilk haftasında Kastamonuspor ile 1-1 berabere kaldı. Rakiplerin durumu bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Burada önemli olan bizim sahada neler yapabileceğimiz. 1922 Konyaspor olarak bu maça da ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Hedefimiz her maçta olduğu gibi bu maçta da 3 puan olacaktır. Galibiyet için Bursa’ya gidiyoruz. İnşallah iyi bir oyunla 3 puanı alıp geliriz diye düşünüyorum.” dedi.

1 TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ

Transfer çalışmaları ile ilgili de konuşan 1922 Konyaspor Başkanı Zahir Renklibay, konuyla ilgili şunları söyledi: “Son olarak 1 transfer daha düşünüyoruz. Bunun arayışı içerisindeyiz. 10 numara pozisyonuna transfer yapma planımız var. O transferi de gerçekleştirdikten sonra transferi kapatacağız. Şöyle bir sıkıntımız var. Pandemi nedeniyle testlerin pozitif çıkma durumu belli olmuyor. Bu durumda çok büyük sıkıntı teşkil ediyor. Bizler de tedbirlerimizi almak durumundayız. Bu sebepten dolayı da kadroyu bu sezon geniş tutacağız. Genç ve maliyeti düşük oyuncuları tercih ediyoruz. Kadroyu 27 kişiyle tamamlarsak bizim için yeterli olacaktır.”

İLHAN ATLI

Editör: TE Bilişim