Başkan Yunus Derebağ, “Bu sezon çok iyi bir kadrooluşturduk. Konya’nın da vereceği destekle şampiyon olacağız ve 1. Lig’eyükseleceğiz” dedi

 

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde mücadeleeden Torku Selçuk Üniversitesi’nin kulüp Başkanı Yunus Derebağ, Konya’nınsporda başarıyı yakalaması için el ele verilmesi gerektiğini söyledi. Konya’nınbir futbol şehri olduğunu ifade eden Derebağ, “Konya futbolda olduğu gibi basketboldada söz sahibi olmalı. Yönetim olarak bunun için çaba harcıyoruz. Görevegeldiğimiz günden itibaren bu amaç doğrultusunda ziyaretler ve çalışmalaryürütüyoruz, yürürmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Konya’nın sporda başarılı olması içinbirlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyleyen Başkan Yunus Derebağ,“Konya büyük bir spor potansiyeline sahip. Yeterki takımlara gerekli desteklerverilsin. El ele verirsek hem Konysaspor, hem de Selçuk Üniversitesi’nin sezonsonunda istenilen yere geleceğine inanıyorum. Üniversitespor olarak iyi birkadro kurduk. Sezona da galibiyetle başlayarak, iddiamızı herkese gösterdik”dedi ve açıklamasını şöyle tamamladı.

“Hafta sonunda Trabzon deplasmanınagideceğiz. Onlar da sezona Bandırma gibi şampiyonluk parolasıyla hazırlandılar.Bir başka deyişle Bandırma maçının ardından erken final niteliğinde bir maçdaha oynayacağız. Oyuncularımıza ve teknik heyetimize güveniyoruz. 2’de 2yapacağımıza inanıyoruz. Lig geçen sezondan daha zorlu geçecek gibi. 1. Lig’dendüşen Bandırma Kırmızı ve Trabzonspor’un yanı sıra Gelişim Koleji ve MaliyeMilli Piyango da iyi kadro kurdu. Ancak biz camia olarak hedefe kilitlendik,engelleri bir bir geçip 1. Lig’e çıkmak istiyoruz.”

Lig'in 2. haftasında oynanacak olanmaçların programı ise şöyle: Cuma 14:30 Bursa Final Okulları Spor Salonu FinalGençlik-Maliye Milli Piyango, Cumartesi 13:00 İstanbul Abdi İpekçi Spor SalonuPertevniyal-Pİ Koleji, Cumartesi 14:00 İzmir Celal Atik Spor Salonu İzmirBüyükşehir Belediyespor-Best Balıkesir Basketbol, Cumartesi 16:00 Ankara AnkaraSpor Salonu(Küçük) Başkent Gençlik-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Cumartesi17:00 Trabzon Hayri Gür Spor Salonu Trabzonspor Basketbol-Torku SelçukÜniversitesi, Cumartesi 17:00 Giresun 19 Eylül Spor Salonu YeşilgiresunBelediye-İstanbulspor, Cumartesi 18:00 Manisa Akhisar Belediye Spor SalonuAkhisar Belediye.-Mackolik.com Uşak Üniversitesi, Pazar16:00 Balıkesir BanvitKara Ali Acar Spor Salonu Bandırma Kırmızı-Gelişim Koleji, Pazar 17:00 İstanbulDarüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu Darüşşafaka-Vestel.

SPOR SERVİSİ


Editör: TE Bilişim