Bu maç öncesi Konya Yenigün Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Play – Off maçları hakkında konuşan Çankaya, taraftarın desteğini istedi. 

ÇIKIŞ MAÇI OLACAK

Yarın oynanacak olan İstanbulspor maçı ile yeniden çıkışa geçmek istediklerini belirten tecrübeli oyuncu, “Ligde son oynadığımız Ankara TED Kolejliler maçını istemediğimiz bir şekilde kaybettik. Rakibimizin için de lige tutunmak açısında çok ihtiyacı vardı. Biz ne kadar Play – Off oynamayı garantilemiş olsak da ligde oynayacağımız maçlar sıralamada nerede olacağımızı belirleyecek. Biz Play – Off maçlarında saha avantajını almak için ligde oynayacağımız müsabakaları kazanmak istiyoruz. Bu hafta tam kadro çok iyi çalıştık. Güzel bir antrenman temposu yakaladık. Play – Off maçları yaklaştı. O yüzden artık evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. İstanbulspor maçı ile yeniden çıkışa geçerek, Play – Off öncesi ligdeki son üç maçı kazanarak, moralli ve sağlıklı bir şekilde lig maçlarını tamamlamak istiyoruz” dedi.

10 MAÇIN SEKİZİNİ KAZANDILAR

Rakipleri olan İstanbulspor hakkında da açıklamalarda bulunan Yunus Çankaya, “İstanbulspor ile ligin ilk yarısında oynadığımız maçı farklı kazanmıştık ama o takımda bazı oyuncular değişti. Buraya son 10 maçın sekizini kazanarak geliyorlar. Çok tempolu ve iyi bir takım. Ama bizim de artık kaybetme lüksümüz yok. Pazar günü inşallah güzel bir atmosfer olur ve biz de kazanma alışkanlığımızı yeniden başlarız” ifadelerini kullandı.

ORANIN ATMOSFERİ ÇOK FARKLI

Daha önce kariyeri boyunca birçok kez Play – Off maçında oynadığını dile getiren Çankaya, “Ben Süper Lig’de TBL 1. Lig’de birçok kez Play – Off maçları oynadığım için oranın atmosferini iyi biliyorum. Şu an takımımızda bulunan genç arkadaşlarımıza da anlatıyoruz hep. Normal sezondan çok daha farklı bir hava ve çok daha farklı bir atmosfer olacak orada. Rakibimiz şu an kesin değil. Saha avantajımız olacak. İlk turda rakibimizi geçerek sonrasında yine adım adım düşüneceğiz. Hedefimiz öncelikle ilk turu geçmek” şeklinde konuştu.

HEP BİRLİKTE BAŞARDIK

Ligde oynanacak son maçların ve Play – Off müsabakalarında desteği ihtiyaçları olduğunu söyleyen Yunus Çankaya, “Taraftarımızın da desteği ile güzel bir sezon geçiriyoruz. Sezon sonu yaklaştı artık Play – Off maçları başlayacak. O yüzden içeride oynayacağımız son iki lig maçında bizi yalnız bırakmasınlar. Play – Off maçlarında ben salonun tamamen dolacağına inanıyorum. Hep birlikte, güzel ve coşkulu maçlar oynayacağız. Umarım bu haftadan itibaren onlar da bu salonu doldururlar. Sezonu buraya kadar getirdiğimiz gibi güzel bir şekilde bitiririz inşallah” diyerek sözlerini sonlandırdı.

MUHAMMED SAYDAM

Editör: TE Bilişim